Details
Deze heerlijke Dip lijkt op een rauwe Hummus, maar is gemakkelijker verteerbaar. Combineer de dip met kokoswraps. Met: courgette, tahini (sesampasta), citroensap, olijfolie, teentje knoflook, gemalen komijn en roze Himalaya zout.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 minuten
Wanneer eet ik dit? Lunch, tussendoortje, snack, bijgerecht
- 1 pak kokoswraps
- snuf roze Himalayazout
- 1 middelgrote courgette, geschild en grof gehakt
- 1 el citroensap
- 2 el tahini (sesampasta)
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ tl gemalen komijn
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix het tot een gladde dip. Serveer de hummus met gesneden groenten of smeer het op een kokoswrap en leg daar vervolgens wat groenten bovenop
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Kokoswraps: heerlijke glutenvrije wraps gemaakt van kokosvlees, kokoswater en een snufje Himalayazout. De wraps kunnen worden gebruikt om allerlei spannende lunchgerechten, avondmaaltijden en nagerechten mee te maken.
- Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd en mineralenrijk zout dat afkomstig is van de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout naar smaak over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.
Extra informatie over
Artikelnummer | recipe48 |
---|---|
Superfood Recepten | Lunch, Diner, Snacks |
Geschikt bij | Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Kinderen |
Toepassing | Lunch, Snacks on-the-go |
Doelstelling | Energie |