Details
Lekker en verantwoord genieten, dat kan met dit superfood recept voor heerlijke banana-chocotruffels, gemaakt van rauwe cacaopoeder, amandelmeel, ahornsiroop, kokosolie en bananenpoeder. Snel te bereiden… om daarna snel op te eten!
Hoeveelheid: 20 truffels
Bereidingstijd: 5 minuten
Wanneer eet ik dit? nagerecht, tussendoortje, snack
Ingrediënten:
Voor 20 truffels:
- ½ kop rauwe cacaopoeder
- 1 kop amandelmeel
- ¼ kop ahornsiroop of ander vloeibaar zoet
- ½ el gesmolten kokosolie
- snufje Himalayazout
- ¼ kop bananenpoeder
Bereiding:
Smelt de olie door het gestolde kokosvet in een glas te doen en deze vervolgens in een groter glas met heet water te zetten. Doe dan alles, behalve het bananenpoeder, in een kom en mix het geheel grondig door elkaar. Maak kleine balletjes van het deeg en rol die door het bananenpoeder. Eventueel even opstijven in de koelkast. De balletjes zijn gekoeld een week houdbaar.
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Rauwe cacaopoeder: Deze cacaopoeder is puur en in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat en boordevol vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren zit. Je kunt rauwe cacaopoeder door een smoothie, notenmelk of sap mengen, of er een toetje met een rijke chocoladesmaak van maken.
- Kokosolie: Een plantaardig vet dat rijk is aan verzadigde vetzuren, waardoor het bij uitstek geschikt is om mee te bakken en braden. Daarnaast kun je het ook door smoothies roeren en als basis gebruiken voor rauwe zoete lekkernijen. Kokosolie is bovendien zeer voedend en verzorgend voor haar, lippen en huid en tevens bruikbaar als massageolie of als ingrediënt voor etherische olie. Smeerbaar op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 29°C.
- Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd zout dat mineralen bevat en afkomstig is uit de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.
- Bananenpoeder: Een pure en natuurlijke biologische zoetstof gemaakt van zongerijpte rode bananen uit Ecuador. Je kunt bananenpoeder door je favoriete smoothie, shake of sap roeren. Daarnaast is het poeder ook erg lekker in combinatie met gedroogd fruit of in toetjes, ijsjes, (rauw) gebak en babyhapjes. Bananenpoeder die aangelengd is met water heeft dezelfde eigenschappen als geprakte bananen.
Extra informatie over
Artikelnummer | recipe66 |
---|---|
Superfood Recepten | Toetjes, Snacks |
Geschikt bij | Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Kinderen, Paleo |
Toepassing | Snacks on-the-go, Dessert |
Doelstelling | Energie |
Klantenreviews - 1 Klantenreviews over
1 product(en)
-
heerlijk
Willeke Heerkes | 15-05-2014
Ik heb ze meteen gamaakt en ze zijn heerlijk! Met macadamiameel!