Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

+31(0)204360230 | Gratis verzending vanaf €59,-, anders €4,90

Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf €59,-, anders €4,90 | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW 

Immuunsysteem producten | Profiteer van 20% tot 75% korting op deze producten met een korte houdbaarheid 

Reinig Je Lijf

Zonder er ook maar iets van te merken worden de meeste mensen dagelijks blootgesteld aan stoffen die giftig zijn voor ons lichaam. Bijna iedereen zal wel weten dat verf, sigarettenrook en schoonmaakmiddelen giftige stoffen bevatten, maar wist je dat je ook op een heleboel andere manieren elke dag in aanraking kunt komen met toxische stoffen? Ze zitten namelijk ook in bijvoorbeeld kookgerei, speelgoed, medicijnen, drinkwater... en zelfs in voeding en in de lucht! Vergiftiging door toxische stoffen, en dan met name zware metalen zoals kwik, lood en aluminium, is misschien wel één van de grootste gevaren voor de gezondheid. Een metaalvergiftiging kan leiden tot allerlei ziektes en kwalen, waaronder neurologische aandoeningen en kanker (oa. Clifton, 2007; Shih et al., 2007; Banks et al., 1989), daarom is het belangrijk om deze schadelijke stoffen zo veel mogelijk te vermijden. Echter, je kunt giftige stoffen onmogelijk helemaal uit je leven verbannen, want je moet nu eenmaal ademhalen en eten. Daarom is het belangrijk je lijf af en toe even flink te reinigen. Doe je dat niet, dan hopen die giftige stoffen zich op in je lichaam, waar ze tientallen jaren of nog langer blijven zitten en je lijf uiteindelijk ziek maken.

Vrijwel alle natuurgeneeswijzen maken gebruik van een bepaalde vorm van reiniging of ontgifting. Veel natuurgenezers gaan uit van de theorie dat het lichaam maar één ziekte kent, en die heet toxemie. De visie die zij aanhangen is dat het lichaam in staat is zichzelf via een natuurlijke genezingsproces te genezen van elke ziekte, mits het lichaam schoon is, geen giftige stoffen bevat, vrij is van afval en voldoende goede voeding krijgt. Ook steeds meer traditioneel geschoolde Westerse medici zien in dat ontgifting heel nuttig kan zijn in onze moderne vervuilde maatschappij en dus onze gezondheid kan ondersteunen. 


Hoe je kunt reinigen

Er zijn twee manieren waarop je jouw lijf op een eenvoudige manier kunt reinigen:

1. Je lijf vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen geven die nodig zijn voor reiniging 

Vitamines en mineralen: zijn essentieel voor ons lichaam om te (over)leven. Zij spelen een belangrijke rol bij enzymatische reacties en zijn noodzakelijk voor de energielevering die nodig is bij ontgifting. Bovendien gebruikt de lever mineralen om giftige stoffen te binden.
Enzymen: reinigen en herstellen het lichaam en stimuleren de groei. Daarnaast vergroten ze de elektrische lading in en om de cellen. In rauwe (ongekookte) groenten blijven al deze waardevolle stofwisselingsenzymen behouden zodat ze ons lichaam kunnen helpen bij de reiniging. Een gebrek aan enzymen wordt vaak in verband gebracht met chronische en degeneratieve ziektes. 

Antioxidanten: zijn noodzakelijk bij het neutraliseren van schade door vrije radicalen die veroorzaakt wordt door gifstoffen die door het lichaam zwerven. 
Eiwitten: heeft de lever nodig om gifstoffen te binden; je kunt ze vooral uit geconcentreerde groene superfoods halen 
Vezels: hebben als het ware de functie van ‘bezem’ in de darmen, omdat ze gifstoffen, slijmachtige plak en zware metalen het lichaam uitvegen en energie geven aan de goede bacteriën die zich in de darmen bevinden.

2. Regelmatig de meest reinigende superfoods consumeren voor doorlopende reiniging

Het nadeel van alle goede stoffen die je lichaam nodig heeft om doorlopend te reinigen is dat ze in relatief kleine concentraties terug te vinden zijn in groenten en fruit. Om voldoende vitamines, mineralen en andere stoffen binnen te krijgen dien je dus heel erg veel groenten en fruit te eten om aan je dagelijkse benodigde hoeveelheid te komen. De meeste mensen zullen enorme moeite hebben om op een dag bijvoorbeeld vijf flinke stronken ongekookte broccoli, een kilo rauwe spinazie, twee grote bakjes bessen en tien verse haringen naar binnen te werken, daarom zijn superfoods het handigste en het lekkerste als je jouw lijf elke dag wil voeden én reinigen. Superfoods hebben in vergelijking tot de meeste groenten en fruit die je in de supermarkt kunt kopen namelijk een extreem hoge voedingswaarde, zodat je er relatief heel weinig van hoeft te nemen om te profiteren van een dagelijkse natuurlijke reiniging. Daarnaast zijn superfoods enorm veelzijdig, je kunt er een heleboel verschillende lekkere gerechten, smoothies en sappen mee maken. In het Superfood Detox E-book, dat je gratis op deze website kunt downloaden, staan allerlei heerlijke, makkelijke en gezonde recepten die je bovendien voldoende inspiratie zullen geven om je eigen superfood creaties samen te stellen.

Wat zijn de meest reinigende natuurproducten die de aarde ons biedt?

1. Spirulina
Spirulina is een superfood gemaakt van zoetwater algen. Door dagelijks Spirulina te nemen krijg je talloze vitamines, mineralen, sporenmineralen, celzouten, fytonutriënten en enzymen binnen die het immuunsysteem en de nierfunctie versterken, de bloedsuikerspiegel reguleren en de kans op allergieën verminderen. Een van de unieke eigenschappen van Spirulina is dat het chlorofyl bevat, een stof die het bloed zuivert en vernieuwt en weefsels helpt bij het natuurlijke reinigingsproces. Daarnaast beschikt het over bacterieremmende, antiseptische, alkaliserende en zuurstofverrijkende eigenschappen (Fahey et al., 2005). Ook bevordert Spirulina een alkalische zuurtegraad in het lichaam, waarmee de schimmelinfectie candida minder kans krijgt om zich te ontwikkelen en het risico op kanker en overgewicht kan worden verminderd (Chamorro-Cevallos et al., 2008). 

2. Chlorella
Chlorella is mogelijk de krachtigste natuurlijke ontgifter van alle voeding die wij kennen. Deze groene alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering (o.a. Ichimura, 1973 en Horikoshi et al. 1979).  Bovendien bevat Chlorella net zoals Spirulina chlorofyl, dat het bloed zuivert en vernieuwt en weefsels helpt bij het natuurlijke reinigingsproces. Bij naar schatting 5 miljoen mensen wereldwijd is Chlorella een vast onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon, en vooral in Japan is het erg populair omdat het behalve sterke detoxificatie-eigenschappen ook een bijzondere hoge voedingswaarde heeft en dus enorm veel vitamines en mineralen bevat.

3. Greener Grasses
Greener Grasses is een zeer sterk geconcentreerde combinatie van gekiemde granen en tarwegras. Ook tarwegras bevat chlorofyl, een stof zie het bloed zuivert en vernieuwt en het natuurlijke reinigingsproces ondersteunt. Daarnaast bevat het talloze natuurlijke vitamines, mineralen, sporenelementen, vezels, aminozuren en enzymen die een gezonde darmfunctie bevorderen, zodat toxische stoffen zo snel mogelijk op een natuurlijke weg het lichaam kunnen verlaten. Onderzoekers hebben sterke aanwijzingen dat tarwegras een gezonde spijsvertering en doorbloeding ondersteunen en reinigende eigenschappen heeft (Marawaha et al., 2004).

4. Bijen Propolis
Propolis is een harsachtige mengsel dat bijen verzamelen van knoppen en sappen van bomen of planten. De bijen gebruiken propolis om kleine openingen in de bijenkorf mee te dichten, maar de hars kan ook door de mens worden gegeten. Onderzoeken hebben aangetoond dat dit bijenproduct het lichaam krachtig reinigt vanwege de antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen (Orsi et al., 2005). Ook versterkt Bijen Propolis het immuunsysteem (Ansorge et al., 2003), waardoor je lijf beter opgewassen is tegen ziekmakende virussen, bacteriën en schimmels.

Toepassing

De meeste reinigende superfoods kun je dagelijks aan je voeding toevoegen, en daar kun je gewoon direct mee beginnen. Als je Spirulina en/of Chlorella wil gaan gebruiken is het wel heel belangrijk om je dosering rustig op te bouwen, omdat sommige mensen anders last kunnen krijgen van tijdelijke detoxverschijnselen zoals buikpijn, hoofdpijn of diarree. Dit is een teken dat je lichaam goed reageert op de ontgiftende werking van Spirulina en Chlorella, maar het prettigste voor jezelf is natuurlijk als je helemaal geen detoxverschijnselen voelt. Start daarom met 3 gram per dag (wat neerkomt op een halve theelepel of 1 tablet) en houd je de eerste 14 dagen aan deze wat lagere dosering. Daarna is je lichaam gewend en kun je 14 dagen lang 6 gram per product per dag nemen.


De reinigende superfoods Spirulina, Chlorella en Greener Grasses worden allemaal in poedervorm geleverd, en Bijen Propolis als vloeistof. De poeders zijn net zoals de vloeistof heel erg eenvoudig te gebruiken en goed oplosbaar zodat je ze lekker kunt mengen door je groene smoothie. 

Groene smoothies zijn snel en gemakkelijk te maken, je hebt er alleen maar een blender nodig... en natuurlijk verse groenten, fruit en eventueel verse kruiden en superfoods! De kunst is om voor jezelf te bepalen welke combinaties van ingrediënten jij het lekkerste vindt en daarmee te gaan variëren, maar om je alvast wat ideeën te geven vind je hier een eenvoudig recept, zodat je meteen kunt beginnen met het maken van groene smoothies. 

Supersnelle Detox Smoothie
(voor 2 glazen)
Ingrediënten:
1 stronk verse selderij
1 komkommer
1 kommetje verse spinazie
1 bosje verse peterselie
2 zoete appels
1 sinaasappel
1 flinke eetlepel Greener Grasses

Bereiding:
Schil de sinaasappels, was de groenten, appel en peterselie en snijd de alles in stukken. Doe alles samen in een blender, voeg een flinke eetlepel Greener Grasses toe en pureer alles totdat je een heerlijk frisse detox smoothie hebt. Mocht de smoothie te dik worden, voeg dan eventueel een scheutje biologische fruitsap of bronwater toe.

Tips:

  1. Je kunt naar smaak wat meer of minder van bepaalde ingrediënten gebruiken. Houd je bijvoorbeeld van wat zoeter, voeg dan een extra appel toe of haal de sinaasappel eruit.
  2. In plaats van verse peterselie kun je ook andere verse kruiden met reinigende eigenschappen gebruiken, zoals bijvoorbeeld korianderblaadjes 
  3. Heb je geen Greener Grasses in huis dan kun je in de plaats daarvan ook een halve theelepel Spirulina of Chlorella of een paar druppeltjes Bijen Propolis door je smoothie roeren
  4. Wil je eens wat anders dan verse spinazie, probeer dan eens paksoi of een andere groene bladgroente.

Wist je dat...

  • Het heel belangrijk is voldoende calcium, magnesium en chroom binnen te krijgen, omdat je op die manier je organen en weefsels beschermt tegen de giftige stoffen en vrije radicalen die tijdens het natuurlijke reinigingsproces vrijkomen. Een gezonde volwassene heeft dagelijks 500 tot 1000 mg magnesium nodig, maar de meeste Nederlanders krijgen via de gewone voeding nog geen 400 mg per dag binnen. Mensen met een Westers eetpatroon hebben vaak een magnesiumtekort, en dit is zelfs zo erg dat sommige wetenschappers en artsen spreken over een “magnesiumdeficiëntie epidemie”. Door regelmatig Spirulina en Chlorella te eten zorg je ervoor dat jij geen tekort aan magnesium en andere belangrijke mineralen krijgt.
  • Spirulina bestaat voor 65% uit volwaardige plantaardige eiwitten, dit in tegenstelling tot rauw vlees dat maar voor 27% uit volwaardige eiwitten bestaat.
  • Een eetlepel Chlorella bevat maar liefst 287% van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine A. Dat is net zoveel als in 2,3 kilo broccoli!
  • Bijen Propolis wordt veel gebruikt in de natuurgeneeskunde omdat het helpt ontstekingen en infecties te bestrijden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat Bijen Propolis tevens helpt bij de behandeling van brandwonden (Gregory et al., 2002), beschermt tegen tandbederf (Koo et al., 2002) en de groei van tumoren afremt in muizen (Sugimoto et al., 2003).
  • Doorlopend reinigen is belangrijk om jezelf gezond te houden, want onze voeding bevat veel meer giftige stoffen dan je op het eerste gezicht zou denken. Een goed voorbeeld daarvan is de rode kleurstof “Ponceau 4R” (E124), een stof waarvan bewezen is dat het schildklierkanker en chromosoombeschadigingen bij proefdieren veroorzaakt en mogelijk ook de hersenzenuwoverdracht verstoort. Als additief is het in de Europese Unie toegestaan onder E-nummer E124 met een Aanvaardbare Dagelijkse Inname (ADI) van 4mg/kg; echter per 1 juni 2013 wordt deze ADI teruggebracht tot 0,7 mg/kg.[1].

Helaas ontkomen we er niet aan dat we dagelijks worden blootgesteld aan allerlei giftige stoffen. Reinigen is daarom uitermate belangrijk voor je lijf, want alleen zo voorkom je dat giftige stoffen zich langzaam ophopen in het lichaam. De meest eenvoudige, natuurlijke, makkelijke en meest prettige manier van reinigen is door je lijf de vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen te geven die nodig zijn voor een dagelijkse natuurlijke reiniging. Die voedingsstoffen kun je voor een deel gewoon uit (biologische) groenten en fruit halen, en voor het beste resultaat voeg je daar nog wat krachtig reinigende superfoods aan toe.