Details
Houd je van mayonaise maar zoek je naar een verantwoord alternatief? Dan is deze Omeganaise met Kelp, die barst van de superfoods en bovendien helemaal rauw is, een perfecte keuze!
Hoeveelheid: voor ca. 200 ml Omeganaise
Bereidingstijd: 10 minuten
Wanneer eet ik dit? saus
Ingrediënten:
- 2 super verse eigelen
- ½ el kokosazijn
- ½ tl mosterd
- ¼ tl kelppoeder (of ¼ tl zout)
- ½ teen knoflook, geperst
- versgemalen zwarte peper
- 1/3 kop olijfolie
- 2 ½ el hennepolie
Bereiding:
Klop de eigelen op met een elektrische handmixer of garde. Voeg vervolgens azijn, mosterd, kelp/zout, peper en knoflook toe en klop het mengsel goed door elkaar tot het luchtig wordt. Voeg dan terwijl je blijft kloppen druppel voor druppel de olijfolie toe totdat het mengsel gaat emulgeren. Ga daarna door met een gelijkmatig straaltje, het mengsel zou nu vrij dik moeten zijn. Voeg nu de hennepolie langzaam in een gelijkmatige straal toe en blijf kloppen zodat je Omeganaise lekker smeuïg blijft, en voeg eventueel nog kruiden toe of citroensap in plaats van azijn. Giet de saus als hij klaar is over in een glazen potje. In de koelkast is de Omeganaise ongeveer een week houdbaar.
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Kokosazijn: Een azijn gemaakt van het sap van kokosbloesems van kokosbomen die op zeer vruchtbare vulkanische bodem groeien. Hierdoor bevat het sap mineralen (met name kalium), 17 aminozuren, diverse B-vitamines, vitamine C en een natuurlijke probiotica. Te gebruiken als ingrediënt voor saladedressings of marinades. Net zoals appelciderazijn kan kokosazijn ook gebruikt worden voor de huidverzorging en ter ondersteuning van een detox.
- Kelppoeder: Een natuurlijk superfood extract gemaakt van kelp, een zeewier dat een unieke combinatie van voedingsstoffen bevat, waaronder glutaminezuur en jodium. Kelp poeder kan gebruikt worden om de smaak van al je favoriete smoothies, shakes en sappen mee te verrijken en het is ook heerlijk door rauwe soepen en salades.
- Hennepolie: Een een heerlijke plantaardige olie met een milde nootachtige smaak die de ideale basis vormt voor saladedressings, sauzen of koude gerechten. Hennepolie is niet geschikt voor verhitting maar kan wel direct na het koken of bakken over warme gerechten worden gesprenkeld om je gerecht een extra lekkere smaak te geven.
Extra informatie over
Artikelnummer | recipe64 |
---|---|
Superfood Recepten | Diner |
Geschikt bij | Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Kinderen |
Toepassing | Snacks on-the-go |
Doelstelling | Hormonaal balans |
Klantenreviews - 1 Klantenreviews over
1 product(en)
-
lekkur
sander | 05-05-2014
Errug lekkur, ....net gemaakt en smaak is super vers