Details
Een mineralenrijk zout kun je zelf eenvoudig en snel maken met dit recept voor Kelp-zeewier Zout.
Hoeveelheid: 1 busje zout
Bereidingstijd: 3 minuten
Wanneer eet ik dit? als smaakmaker bij elk gerecht
Ingrediënten:
- 3 el zee- of Himalayazout
- 1 el kelppoeder
- 1 el gedroogde zeewiersnippers
Bereiding:
Schep alle ingrediënten in een mooi grof strooibusje of potje en roer of schud het goed door elkaar. Gebruik Kelp-zeewier Zout in plaats van gewoon tafelzout. Heerlijk over salades, soep en sausjes.
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd zout dat mineralen bevat en afkomstig is uit de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.
- Kelppoeder: Een natuurlijk superfood extract gemaakt van kelp, een zeewier dat een unieke combinatie van voedingsstoffen bevat, waaronder glutaminezuur en jodium. Kelp poeder kan gebruikt worden om de smaak van al je favoriete smoothies, shakes en sappen mee te verrijken en het is ook heerlijk door rauwe soepen en salades.
Extra informatie over Kelp-zeewier Zout
Artikelnummer | recipe67 |
---|---|
Superfood Recepten | Diner |
Geschikt bij | Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Noten allergie, Suikervrij dieet, Kinderen, Paleo, Candida |
Toepassing | Lunch, Diner, Salade |
Doelstelling | Hormonaal balans |