Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

+31(0)204360230 | Gratis verzending vanaf €59,-, anders €4,90

Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf €59,-, anders €4,90 | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW 

Immuunsysteem producten | Profiteer van 20% tot 75% korting op deze producten met een korte houdbaarheid 

Je Gezondste Ontbijt

Starterspakket
Productnaam Prijs
Stevia druppels - 50 ml
€ 10,99
Bank Logo's

Details

Hoe gezond is jouw ontbijt?

In Nederland gaan we steeds gezonder eten. Veel mensen hebben besloten om ‘s  ochtends geen brood meer te eten en kiezen in de plaats daarvan liever voor yoghurt met fruit en cruesli of muesli. Maar is dat wel zo gezond? Ontdek 3 gevaren voor de gezondheid van yoghurt met cruesli en 1 gemakkelijk te maken alternatief met een enorm hoge voedingswaarde.

Waarom yoghurt met cruesli eigenlijk helemaal niet zo gezond is

1. Veel mensen zijn zonder het te weten intolerant of allergisch voor yoghurt en andere melkproducten

Ondanks dat wij dagelijks in allerlei reclame- en voorlichtingscampagnes te horen krijgen dat het consumeren van zuivelproducten enorm goed voor je is tonen steeds meer onderzoeken aan dat zuivel juist ongezond is en in verband kan worden gebracht met allerlei ziektes en aandoeningen. De grootste boosdoener in zuivelproducten is de stof lactose, oftewel melksuiker. Lactose moet door het enzym lactase in de darmen worden afgebroken voordat het in het lichaam kan worden opgenomen. Maar, doordat na de zoogtijd van mensen de hoeveelheid lactase in het lichaam sterk afneemt, krijgt het lichaam steeds meer moeite met het verteren van zuivelproducten. Dit wordt dus lactose intolerantie genoemd. Lactose intolerantie verstoort de darmwerking, wat de kans op ziekten zoals kanker vergroot. Heel veel mensen zijn intolerant voor lactose zonder het zelf te weten. Mocht je na het eten van zuivel regelmatig last hebben van een borrelende buik, winderigheid, buikkrampen, huidirritaties, acné, diarree of obstipatie dan kan het heel goed zijn dat je in meer of mindere mate lactose intolerant bent. En als dat zo is ben je niet de enige, want wereldwijd heeft naar schatting 75% van alle mensen er last van. Behalve lactose intolerantie kan het eten van zuivel ook nog tot een heleboel andere klachten en aandoeningen leiden, waaronder astma, wat ontstaat als het gevolg van een allergie voor gepasteuriseerde zuivel, depressies en stemmingswisselingen, een verzwakt immuunsysteem en zelfs botontkalking. Ook is via epidemiologisch onderzoek aangetoond dat het consumeren van zuivelproducten het risico op borst- en prostaatkanker vergroot.

2. Cruesli barst van de suikers, en dan met name het schadelijke glucose-fructosesiroop

De meeste ontbijtgranen, inclusief cruesli en veel soorten muesli, zitten vol ongezond glucose-fructosesiroop en genetisch gemodificeerde granen. Soms is het totaal aantal verschillende suikers (inclusief die uit glucose-fructosesiroop) zo groot dat je kommetje cruesli voor meer dan 50% uit suiker bestaat!

Glucose-fructosesiroop (HFCS) is een goedkope zoetstof die van maïs wordt gemaakt. De siroop is een meervoudige suiker en bestaat voor 55 procent uit fructose en voor 45 procent uit glucose. De fructose in deze zoetmaker wordt door het lichaam heel anders verteerd dan de fructose uit fruit, omdat deze sterk bewerkte suiker geen andere goede voedingsstoffen bevat die de fructose in balans brengen, zoals vitamines en mineralen. De meeste fructose kan het lichaam bovendien niet direct gebruiken, waardoor deze zullen worden opgeslagen als vet. Dit kan leiden tot obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes type II en leververvetting. Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat sommige producten met glucose-fructosesiroop een kleine hoeveelheid van het zeer schadelijke zware metaal kwik bevatten.

3. Cruesli en muesli bevatten gluten uit granen welke bij veel mensen tot aandoeningen en ongemakken leiden

Naar schatting heeft zo’n 80% van alle mensen in meer of mindere mate last van glutenintolerantie, maar de meesten weten dit niet van zichzelf. Gluten zitten in granen zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt, faro en kamut en bevatten de stof giadine die de darmvlokken beschadigt. Door dit proces wordt de opname van belangrijke voedingsstoffen verstoort en komen er schadelijke stoffen in de bloedbaan terecht waartegen het lichaam antistoffen gaat aanmaken. Als gevolg hiervan ontstaan er ontstekingen, met allerlei gezondheidskwalen tot gevolg. Wanneer deze antistoffen zich tegen het lichaam zelf keren ontstaat de meest extreme vorm van glutenintolerantie, te weten coeliakie. Mensen die intolerant zijn voor gluten hebben vaak last van huidaandoeningen, darmklachten, psychologische stoornissen, auto-immuunziekten en een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Daarnaast kan een glutenintolerantie bestaande ziektes verergeren, met name epilepsie, schildklieraandoeningen, vaatziekten, ADHD, acné en taaislijmziekte.

Waar zou een gezond ontbijt uit moeten bestaan?

Je lijf wordt enorm en onnodig belast als je voeding eet waar je lichaam intolerant voor is of welke voedingsstoffen bevatten die gewoonweg schadelijk voor je zijn.  Waar ons lichaam écht om vraagt is:

1. Gezonde vetten

Een groot misverstand is dat alle vetten slecht voor je gezondheid zijn. Ons lichaam heeft vet namelijk nodig om er energie uit te halen. Vetten kunnen slechts op zeer beperkte schaal zelf worden aangemaakt door het lichaam, daarom dienen we de meeste vetten binnen te krijgen via onze voeding, uit zowel plantaardige als dierlijke producten. Vetten kun je onderverdelen in verzadigde en onverzadigde vetten. Vaak wordt beweerd dat verzadigde vetten per definitie slecht voor je zijn, maar dit is onjuist. Plantaardige verzadigde vetten zijn namelijk erg gezond omdat ze een sterk geconcentreerde hoeveelheid energie geven, de bouwstenen vormen voor celmembranen en een verscheidenheid aan hormonen en hormoonachtige stoffen bevatten die samen zorgen voor sterke botten, een gezonde lever-, hart-, en longfunctie, een goedwerkende zenuwsignaalwerking en een sterk immuunsysteem. Daarnaast gedragen verzadigde vetten zich als transportmiddel voor belangrijke vetoplosbare vitamines A, D, E en K. Ook is verzadigd vet nodig voor de omzetting van caroteen in vitamine A, voor de absorptie van mineralen en de ondersteuning van andere biologische processen. Bovendien zorgen verzadigde vetten ervoor dat je vertering wordt vertraagd waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt. Voorbeelden van plantaardige verzadigde vetten zijn kokosnoot, palm en palm kernel. Daarnaast zijn omega-3 rijke meervoudig onverzadigde vetten goed voor je lichaam en essentieel voor een goede gezondheid. Deze vetzuren verbeteren onder andere de celreactie op insuline en neurotransmitters en ondersteunen het reparatieproces van cellen wanneer deze beschadigd zijn, waarmee ze bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten, kanker, hersenbloedingen, Alzheimer, artritis en andere degeneratieve ziektes. Omega-3 vetzuren zitten onder andere in lijnzaad en walnoten, maar de beste bron van omega-3 is vis en visolie. Hierin zitten twee vetzuren, DHA en EPA, die belangrijk zijn bij de bestrijding van ziektes. Helaas is veel vis tegenwoordig zwaar vergiftigd met kwik, waardoor het eten van de meeste vis niet meer zo gezond is.

2. Mineralen 

Planten zoals groenten, fruit en noten absorberen mineralen uit de grond waarop ze groeien. Mineralen zijn uitermate belangrijk voor ons lichaam: ze ondersteunen onder andere de celfunctie, verbeteren de opname van bepaalde vitamines en mineralen en helpen het lichaam bij de dagelijkse natuurlijke reiniging. Voorbeelden van belangrijke mineralen die niet in je voedingspatroon mogen ontbreken zijn kalk (zit oa. in noten, zaden, bonen, kelp, quinoa, alle koolsoorten, broccoli, paardenbloem, spinazie, bietensla en amarant), magnesium (oa. aanwezig in rauwe cacao, peulvruchten, zaden, boekweit, specerijen, kruidenthee, groene bladgroenten, zeewier, koriander, dille, selderij, salie en basilicum) en chroom (te vinden in oa. kippen- en kalkoenvlees, eieren, rundvlees, zwarte peper, tijm, appels, bananen, spinazie). Een tekort aan deze belangrijke mineralen kan leiden tot oa. droge en/of doffe huid, broze nagels, snel brekende botten, futloosheid, slapeloosheid, hoge bloeddruk, zware menstruatiepijn, spierkrampen, hoofdpijn, angsten, nervositeit, snel geïrriteerd raken, gewichtstoename en een verhoogd cholesterolgehalte.

3. Goede suikers en eiwitten

Niet alle suikers zijn slecht. Je lichaam heeft nu eenmaal suikers nodig om energie uit te halen, maar wat belangrijk is dat je suikers eet in combinatie met andere goede voedingsstoffen die de suikers in balans brengen. Op die manier voorkom je dat suiker een belasting wordt voor je lichaam en dat je lichaam de suikers gaat opslaan als vet. De beste vorm van suiker komt uit complexe koolhydraten en natuurlijke suikers uit fruit en groente, zoals bessen, aardbeien, appels, peren, broccoli, koolsoorten en bladgroenten.

Eiwitten leveren een essentiële bijdrage aan de structuur en integriteit van het hele lichaam, en helpen om vet efficiënter te verbranden. Elke cel in het menselijk lichaam bevat eiwit. Het is een hoofdbestanddeel van de huid, spieren, organen en klieren en zit in alle lichaamsvloeistoffen, met uitzondering van gal en urine. Eiwitten dragen bij aan de reparatie van cellen en helpen het lichaam om nieuwe te maken. Zonder voldoende eiwitten is ons lichaam niet in staat om te overleven en zichzelf te vernieuwen. Velen van ons zijn opgegroeid met de boodschap dat je veel vlees en zuivel moet eten om voldoende hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen. Maar er zit een keerzijde aan het eten van dierlijke eiwitten. Nierfalen, osteoporose, kanker, hart- en vaatziekten, jicht en een futloos gevoel zijn allemaal potentiële negatieve effecten van een voedingspatroon dat veel dierlijke eiwitten bevat, omdat het verteren van dierlijke eiwitten het lichaam erg belast. Een goed alternatief voor dierlijke eiwitten is plantaardige eiwitten, en vijf daarvan bevatten net zoals dierlijke eiwitten alle stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven: quinoa, boekweit, hennepzaad, gefermenteerde soja en blauwgroene algen. Andere goede bronnen van eiwitten zijn scharreleieren en bepaalde soorten vis.

Het Chiazaden Ontbijt

Een heerlijk en gemakkelijk te maken ontbijt dat rijk is aan voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om de dag goed en energiek mee te beginnen is het Chiazaden Ontbijt. Dit ontbijt zit boordevol gezonde vetten, mineralen, eiwitten, complexe koolhydraten en natuurlijke suikers die afkomstig uit chiazaden, gojibessen, hennepzaden, bijenpollen en stevia - superfoods die allemaal stuk voor stuk een hele hoge voedingswaarde hebben, je lang een verzadigd gevoel geven en een gebalanceerde bijdrage leveren aan een gezond lichaam:

Chiazaden

Deze kleine donkergekleurde zaadjes zijn rijk aan vitamines (oa. vitamine A), mineralen (o.a. calcium, ijzer, kalium, magnesium, zink, fosfor, mangaan en sodium), eiwitten, enzymen, koolhydraten, aminozuren, vezels en antioxidanten. Ook zijn de zaadjes in staat de schadelijke werking van vrije radicalen te neutraliseren, waarmee veroudering wordt tegen gegaan en de weerstand wordt versterkt. Daarnaast bevatten de zaden een zeer hoge dosis omega-3 vetzuren, welke het immuunsysteem versterken, ontstekingen en kanker remmen, cholesterol en bloeddruk verlagen, hart- en vaatziekten helpen voorkomen en het risico op neurologische ziektes verminderen.

Gojibessen

Goji bessen zijn dieprood van kleur, hebben het formaat van een rozijn en hebben een smaak die lijkt op iets tussen een veenbes (cranberry) en een kers. Deze bessen zijn rijk aan natuurlijke meervoudige suikers, vitamines en mineralen. De bessen hebben een zeer hoge voedingswaarde en beschikken over ontsteking- en bacterieremmende en schimmeldodende eigenschappen. Daarnaast bevatten de bessen krachtige antioxidanten die het immuunsysteem versterken, het cholesterolgehalte verlagen, vroegtijdige veroudering helpen voorkomen en het risico op kanker en hart- en vaatziekten kunnen verminderen.

Hennepzaden

Hennepzaden hebben een romige en nootachtige smaak en zijn rijk aan plantaardige eiwitten die de spieropbouw en het uithoudingsvermogen bevorderen, de bloedsuikerspiegel in balans houden, genezing versnellen, de natuurlijke reiniging van het lichaam stimuleren en zorgen voor sterke botten en tanden. Daarnaast bevatten meer dan 20 soorten mineralen (o.a. magnesium, kalium, calcium, ijzer, mangaan, zink, koper, platina, fosfor, zwavel, borium, nikkel, germanium, tin, jodium, chroom, zilver en lithium) en sporenelementen die essentieel zijn voor het functioneren van het menselijke lichaam. Ook zitten er in hennepzaden veel essentiële aminozuren en een flinke hoeveelheid enzymen en antioxidanten, zoals vitamine E en lecithine, welke beide belangrijk zijn voor een gezonde hersenchemie. Lecithine ondersteunt tevens een gezonde leverfunctie, waarmee de natuurlijke reiniging van het lichaam wordt bevorderd.

Bijenpollen

Bijenpollen zijn gemaakt van stuifmeelkorrels die bijen verzamelen en terugbrengen naar de korf. De korrels zijn microscopisch klein, maar bijen verzamelen er miljoenen van en binden ze met nectar in kleine bolletjes, en zo ontstaan de bijenpollen. Bijenpollen bevatten een enorme hoeveelheid vitamines (A, B complex, C, D, E), mineralen (selenium, calcium, magnesium), aminozuren, enzymen, co-enzymen, lecithine, koolhydraten (in de vorm van natuurlijke suikers), vetzuren, hormonen en sporenelementen en zijn bovendien caloriearm. Ze geven extra energie en helpen oa. tegen acné, depressies en verhoogde bloeddruk. Bovendien stimuleren ze de spijsvertering.

Stevia

Stevia is een natuurlijke zoetstof gemaakt van de steviaplant. Het bevat geen suikers of koolhydraten en is daardoor volledig veilig voor diabetici en ideaal voor mensen die op hun gewicht en bloedsuikerspiegel willen letten. Stevia brengt op een natuurlijke manier de bloedsuikerspiegel in balans en bevat bovendien een groot aantal mineralen die de bloedsuikerspiegel helpen reguleren, zoals magnesium, chroom, kalium, selenium, niacine, mangaan en zink.

Zo kun je het Chiazaden Ontbijt zelf maken:

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/2 kopje water of notenmelk
  • 1 handje gojibessen of rozijnen
  • 1 handje blauwe bessen
  • 2 druppels stevia (of een theelepel koudgeslingerde honing)

Bereiding:

Giet de chiazaadjes in het water of de notenmelk, roer het goed door met een lepeltje en laat het vervolgens 10 minuten staan zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen. Doe ondertussen de gojibessen of rozijnen en blauwe bessen in een kom en voeg daar twee druppeltjes stevia of een theelepel koudgeslingerde honing aan toe. Giet nu het papje van de chiazaadjes er bovenop en roer het nog eens goed door elkaar. Garneer je heerlijke ontbijtje met wat bijenpollen en je bent klaar!

Klik op deze video om te bekijken hoe je dit ontbijt zelf kunt maken.

 

Veel mensen zijn zich er steeds bewuster van dat een gezond ontbijt belangrijk is, want je kunt er de hele dag energie uit halen en het houdt je lijf gezond. Ze stappen over op yoghurt met cruesli of muesli, maar ook dat is eigenlijk geen goed alternatief omdat dit ontbijt vol met suikers, zuivel en gluten zit, voedingsstoffen die het lichaam allemaal erg zwaar belasten. Een energierijk, uitgebalanceerd en gezond ontbijt bestaat uit gezonde vetten, mineralen, suikers en eiwitten. Deze voedingsstoffen zijn in zeer hoge concentratie aanwezig in bijvoorbeeld chiazaden, gojibessen, hennepzaden, bijenpollen en stevia. Uiteraard zijn deze superfoods nog in een heleboel andere gerechten te gebruiken, zoals in smoothies, door salades, in gezonde dressings en in toetjes.

Nieuwsgierig geworden? Probeer dan gewoon zelf eens het Chiazaden Ontbijt en klik op bovenstaande knop om de ingrediënten toe te voegen aan je winkelwagen.

Extra informatie over Je Gezondste Ontbijt

Artikelnummer packet 10
Doelstelling Energie
Doelstelling Afslanken, Energie, Ontgiften

Klantenreviews - 0 Klantenreviews over Je Gezondste Ontbijt

Hoe waardeert u dit product? *

  1 2 3 4 5
Waardering