Details
Dat een ijsje ook heel gezond kan zijn bewijzen deze ijslolly’s met paarse maïsextract. Dit superfood recept voor ijslolly’s is heel eenvoudig, je hebt de superfood ijsjes dus binnen een handomdraai gemaakt. Leuk om uit te delen op feestjes.
Aantal personen: 8
Bereidingstijd: 5 minuten (exclusief invriestijd)
Wanneer eet ik dit? Tussendoortje, nagerecht
Ingrediënten:
- 1 (bloed)sinaasappel
- ½ kop aardbeien (of ander zacht fruit)
- 1 stengel rabarber (ongeveer 60g), grofgehakt of ¼ kop biologische
- rabarbermoes
- ½ el paarse maïsextract
Bereiding:
Pel en halveer de sinaasappel en snijd de parten doormidden. Doe dit samen met alle andere ingrediënten in de blender en pureer het geheel. Giet het mengsel over in ijslolly-vormpjes en zet ze een paar uur in de vriezer.
Superfoods verwerkt in dit recept:
Paarse maïsextract: Dit kleurige maïsextract bevat anthocyanen en smaakt een beetje naar gewone maïs, maar dan met een vleugje whisky (uiteraard zonder alcohol). Je kunt paarse maïsextract door een smoothie of sap roeren of als ingrediënt gebruiken in toetjes, fruitsalades, rauwe chocolade en andere lekkernijen. Je drankje of gerecht zal na toevoeging van paarse maïs extract een paarse of donkere kleur krijgen.
Extra informatie over IJslolly's met paarse maïsextract
Artikelnummer | Recipe106 |
---|---|
Superfood Recepten | Toetjes, Snacks |
Geschikt bij | Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Noten allergie, Suikervrij dieet, Kinderen, Paleo |
Toepassing | Snacks on-the-go, Dessert |
Doelstelling | Beauty (Huid verbeteren), Energie, Geschikt voor kinderen |