Details
Met dit recept ga je een plantaardige hennep melk maken. Als je weet dat je niet tegen koemelk of geitenmelk kunt dan is het handig om een alternatief te kennen. Voor dit recept wordt hennepzaad gebruikt, dat erg voedzaam is en vol goede omega’s en eiwitten zit. In plaats van hennep kun je ook amandelen gebruiken of andere noten en zaden. Deze moet je in tegenstelling tot hennepzaad wel eerst even weken want dan worden ze beter verteerbaar.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 5 minuten
Wanneer eet ik dit? Ontbijt, lunch, tussendoortje
Ingrediënten:
- 6 druppeltjes stevia
- ½ kopje gepeld hennepzaad
- 3 kopjes bronwater
- snufje Himalayazout
Bereiding:
Doe de water in de blender en schud dan de hennepzaad erbij. Voeg daarna een klein snufje Himalayazout toe, dit dient niet alleen als smaakversterker maar is ook gezond vanwege de mineralen die hierin zitten. In plaats van Himalayazout kun je ook zeezout of steenzout gebruiken, maar kies nooit voor geraffineerd zout. Druppel daarna de stevia erbij om de melk een beetje zoet te maken; in plaats van stevia kun je ook koudgeslingerde honing of kokosbloesemsuiker gebruiken. Zet daarna de blender aan. Dit mengsel moet je best wel een tijdje blenden, reken maar op zo’n anderhalve minuut, totdat de hennepzaadjes helemaal verdwenen zijn en de melk één mooi geheel wordt. Als je een melk van noten maakt dan is het aan te bevelen om de melk uit te schenken in een notenzak, dit is bij hennepzaad echter niet nodig. Je kunt de hennep melk puur drinken, maar hij is ook erg lekker met muesli, in een shake of in een soep. In de koelkast blijft de hennepmelk ongeveer een dag goed. De melk kan als het bewaard wordt wat gaan scheiden, maar dit is op te lossen door de melk even flink goed te schudden. Geniet!
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Gepeld hennepzaad: een eiwitrijk zaad dat veel omega-3 vetzuren, aminozuren en fytonutriënten bevat die de weerstand bevorderen en de hart- en bloedvaten, weefsels, organen, cellen en huid gezond houden. Je kunt gepeld hennepzaad mengen door smoothies, notenmixen, salades en soepen. Het zaad kan tevens vermalen worden tot meel, waarna je er glutenvrije koek of brood mee kan bakken of er hennepmelk van kan maken.
- Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd en mineralenrijk zout dat afkomstig is van de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout naar smaak over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.
Extra informatie over
Artikelnummer | recipe1 |
---|---|
Superfood Recepten | Shake / Smoothie |
Toepassing | Shake / Smoothie |
Doelstelling | Energie |
Klantenreviews - 1 Klantenreviews over
1 product(en)
-
uittekend
Veronica | 31-08-2016
Een uiterst gemakkelijk recept.