Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Rozijnenbrood uit de dehydrator

Met dit recept maak je twee heerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes, die boordevol noten, zaden, dadels en de lekkerste superfoods zitten. Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie.

Product Name Price Qty
Fine Pink Himalayan Salt - Superfoodies - 250 grams
€3.95
Chia seeds - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€5.99
Psyllium Husk powder - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€7.95
Vanilla Powder - ORGANIC - Superfoodies - 100 grams

Out of stock

€35.99
Bank Logo's

Details

Met dit recept maak je twee heerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes, die boordevol noten, zaden, dadels en de lekkerste superfoods zitten. Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief droogtijd)

Wanneer eet ik dit? ontbijt, lunch, tussendoortje, snack

Ingrediënten:

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het psylliumvezelpoeder, lijnzaad en de rozijnen in je keukenmachine en mix het geheel goed door elkaar. Schep het mengsel vervolgens over in een kom en voeg rozijnen, psyllium en lijnzaad toe en vermeng alles goed tot je een soort deeg krijgt. Halveer je deeg en maak er 2 broodjes van. Droog deze een uur in je dehydrator op 60 graden, verlaag dan de temperatuur naar 40 graden en droog ze nog zo'n 5 à 6 uur (de broodjes zijn het lekkerst als ze van binnen nog een beetje vochtig zijn). Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie. Je kunt de broodjes nadat ze afgekoeld zijn ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

Superfoods verwerkt in dit recept:

  • Psylliumvezelpoeder: Een natuurlijk superfood extract gemaakt van psylliumvezel. Psylliumvezelpoeder bevat maar liefst 80 gram vezels per 100 gram en is daarom een zeer goede bron van voedingsvezels. Je kunt psylliumvezelpoeder door (bron)water, smoothies, shakes, sappen en al je favoriete vloeibare gerechten roeren.  
  • Chiazaad: Een glutenvrij zaad dat omega-3 vetzuren bevat. Chiazaad kan door salades worden gemengd of door notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd. Daarnaast kunnen chiazaadjes worden toegevoegd aan smoothies, sappen en shakes. Indien chiazaad in water geweekt wordt (+/- 150 ml op 15 gram chiazaad) vormt het een gelachtige substantie die een ideale basis vormt voor o.a. toetjes, hamburgers en koekjes. De gel kan ook gebruikt worden om thee te verdikken. 
  • Vanillepoeder: Een geurig poeder dat gemaakt is van rauwe vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen. Vanillepoeder kan gebruikt worden als alternatieve zoetstof en smaakt heerlijk door bijvoorbeeld koffie, thee, smoothies, ontbijtgerechten en toetjes.

Additional Information about Rozijnenbrood uit de dehydrator

SKU recipe65
Superfood Recipes Breakfast, Lunch, Desserts, Snacks
Suitable for Gluten sensitivity, Lactose intolerance, Kids, Paleo
Application Snacks on-the-go
Goalmulti Digestion (Guts), Energy

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Rozijnenbrood uit de dehydrator

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value