Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Rauwe gevulde speculaas

Deze rauwe gevulde speculaas is gemaakt met diverse superfoods en is gemakkelijk zelf te maken. Een heerlijke vervanger voor gewone speculaas!

Product Name Price Qty
Whole Almonds - ORGANIC - Superfoodies - 500 grams
€10.99
Coconut Oil Extra Virgin - ORGANIC - Amanprana - 325 ml
€11.99
Cashewnuts - ORGANIC - Superfoodies - 500 grams
€12.49
Vanilla Powder - ORGANIC - Superfoodies - 100 grams

Out of stock

€39.90
Bank Logo's

Details

Deze rauwe gevulde speculaas is gemaakt met diverse superfoods en is gemakkelijk zelf te maken. Een heerlijke vervanger voor gewone speculaas!

Aantal personen: 4-6 personen

Bereidingstijd: 40 minuten (inclusief opstijven in de koelkast)

Wanneer eet ik dit?  Tussendoortje

Ingrediënten:

Bereiding:

De bodem en de bovenkant:

Maal in een keukenmachine de cashewnoten helemaal fijn. Voeg daar vervolgens de speculaaskruiden bij. Knip de dadels in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Als alles fijngemalen is, schep je er 2 el honing bij. Kneed het deeg tot een dikke bal (als het nog niet goed plakt kun je nog een beetje honing toevoegen). Neem de helft van het deeg en druk deze een ½ cm. dik op de bodem van een taartvorm of ovenschaal.

De vulling

Maal de afgespoelde amandelen fijn (ze hoeven niet helemaal droog in de machine). Voeg de vanille en kokos toe en vervolgens de gesmolten kokosolie met 2 el honing. Spreid dit mengsel uit bovenop de onderste laag. Gebruik daarna de rest van het deeg om de bovenkant mee te bedekken. Zet vervolgens de schaal in de koelkast om iets te harden.

Superfoods verwerkt in dit recept:

  • Honing: De honing die voor dit recept is gebruikt, is rauw en afkomstig uit Nederland. Rauwe honing is te gebruiken als suikervervanger in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, ontbijtgerechten en toetjes en daarna kun je het gebruiken als ingrediënt in een gezichtsmasker! Je kunt rauwe honing beter niet verhitten, meebakken of meekoken, omdat dan alle levende enzymen die in de honing zitten verloren gaan. Indien de honing gaat kristalliseren kun je hem weer vloeibaar maken door de honing au-bain-marie te verwarmen (maximaal 40 C).
  • Kokosolie: Een plantaardig vet dat rijk is aan verzadigde vetzuren, waardoor het bij uitstek geschikt is om mee te bakken en braden. Daarnaast kun je het ook door smoothies roeren en als basis gebruiken voor rauwe zoete lekkernijen. Kokosolie is bovendien zeer voedend en verzorgend voor haar, lippen en huid en tevens bruikbaar als massageolie of als ingrediënt voor etherische olie. Smeerbaar op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 29°C. 
  • Vanillepoeder: Een geurig poeder dat gemaakt is van rauwe vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen. Vanillepoeder kan gebruikt worden als alternatieve zoetstof en smaakt heerlijk door bijvoorbeeld koffie, thee, smoothies, ontbijtgerechten en toetjes.
  • Gedroogde kokossnippers: Gemaakt van vers kokosvlees dat bij lage temperatuur is gedroogd en vervolgens is fijngemalen. Gedroogde kokossnippers bevatten diverse vitamines en mineralen en zijn heerlijk in zowel zoete als hartige gerechten en dranken. 
  • Cashewnoten: Voor dit recept zijn rauwe cashewnoten gebruikt, die bekend staan om hun heerlijke volle smaak. Je kunt de noten zo eten of combineren met andere noten en/of gedroogd fruit. Rauwe cashewnoten bevatten onder andere omega 3 vetzuren, calcium, ijzer en magnesium. 
  • Amandelen: Voor dit recept worden rauwe amandelen gebruikt, die diverse vitamines, mineralen, vezels en enkelvoudige onverzadigde vetzuren bevatten. Rauwe amandelen zijn heerlijk als tussendoortje en een smaakmakend ingrediënt in allerlei lekkernijen. 
  • Dadels: Een heerlijke natuurlijke snack die dankzij de van nature aanwezige fruitsuikers lekker zoet en fruitig smaakt en een flinke energie ‘boost’ geeft. Bovendien bevatten gedroogde dadels allerlei vitamines, mineralen en vezels. 

 

Additional Information about Rauwe gevulde speculaas

SKU recipe89
Superfood Recipes Snacks
Application Snacks on-the-go
Goalmulti Energy

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Rauwe gevulde speculaas

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value