Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Gezonde Cruesli - Glutenvrije Ontbijt Cruesli van Boekweit

Heerlijke Zelf gemaakte Cruesli van Boekweit. Laat de haver weg om het gerecht volledig glutenvrij te maken. Ingrediënten: boekweitkorrels, hennep zaad, acai poeder, vanille poeder, gemalen kaneel, rozijnen, honing, stevia, roze Himalaya zout

Product Name Price Qty
Fine Pink Himalayan Salt - Superfoodies - 250 grams
€3.95
Shelled hemp seeds - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€6.95
Stevia liquid - 50 ml
€10.99
Vanilla Powder - ORGANIC - Superfoodies - 100 grams

Out of stock

€54.95
Bank Logo's

Details

Heerlijke Zelf gemaakte Cruesli van Boekweit. Laat de haver weg om het gerecht volledig glutenvrij te maken. Ingrediënten: boekweitkorrels, hennep zaad, acai poeder, vanille poeder, gemalen kaneel, rozijnen, honing, stevia, roze Himalaya zout.

Aantal personen: 

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief 8 – 12 uur droogtijd)

Wanneer eet ik dit? Ontbijt, tussendoortje

Ingrediënten:
 • 1/2 kop hennepzaad                    
 • 2/3 kop honing of 2 tl stevia (voeg bij de stevia een ½ kop water  toe)
 • 1 kop rozijnen
 • 3 el Açaipoeder
 • 1½ tl vanillepoeder
 • 1/4 tl roze Himalayazout
 •  2 koppen boekweitkorrels, min. 1 uur geweekt en goed afgespoeld. (geeft 3 ½ kop)
 • ½ kop havervlokken (eventueel 8 uur geweekt in water met een scheutje citroensap of appelciderazijn
 • 1 tl gemalen kaneel

Bereiding: 

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine en spreid dan uit over teflexvellen op de trays van de dehydrator. Droog het mengsel 8 tot 12 uur op 40 graden. Draai daarna de teflexvellen om en verwijder ze. Droog verder totdat de cruesli helemaal droog en krokant is. Breek de cruesli in kleinere stukken en bewaar het in glazen potten. Lekker met je favoriete noten- of zadenmelk. 

Tip: als je de cruesli helemaal gluten vrij wilt maken dien je de haver weg te laten. Alhoewel haver geen gliadine bevat (de meest schadelijke vorm van gluten) zitten er wel andere gluten in. Boekweit is volledig glutenvrij

Superfoods verwerkt in dit recept: 

 • Rauwe honing: een Nederlandse rauwe honing gemaakt van de nectar van vroeg bloeiende bloemen en planten. Deze mild smakende honing bevat mineralen en levende enzymen. Je kunt de honing gebruiken ter vervanging van suiker in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, lassi’s, ontbijtgerechten en toetjes. 
 • Vanillepoeder: een rauw en geheel natuurlijke smaakmaker die geen vulmiddelen en andere ongewenste toevoegingen zoals suiker bevat. Vanillepoeder is bij uitstek geschikt als smaak/zoetstof in smoothies, sappen en zoete gerechten zoals ontbijtjes en toetjes 
 • Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd en mineralenrijk zout dat afkomstig is van de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout naar smaak over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.
 • Hennepzaad: Een zaad dat eiwitten en omega-3 vetzuren bevat. Je kunt hennepzaad mengen door smoothies, notenmixen, salades en soepen. Het zaad kan tevens vermalen worden tot meel, waarna je er glutenvrije koek of brood mee kan bakken of er hennepmelk van kan maken.  
 • Açaipoeder: Gemaakt van gecertificeerd biologische açai bessen die afkomstig zijn van açai palmbomen uit Peru. Açai bessen bevatten vezels, vitamine A, calcium en enkelvoudig verzadigde vetzuren en smaken heerlijk door smoothies, sappen en zelfgemaakte cruesli. 
 • Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd en mineralenrijk zout dat afkomstig is van de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout naar smaak over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.

Additional Information about Gezonde Cruesli - Glutenvrije Ontbijt Cruesli van Boekweit

SKU recipe53
Superfood Recipes Breakfast
Application Breakfast, Snacks on-the-go
Goalmulti Energy

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Gezonde Cruesli - Glutenvrije Ontbijt Cruesli van Boekweit

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value