Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Chocoladenib Koekjes

Maak in een handomdraai je eigen rauwe “chocolate chip” koekjes met dit rawfood recept voor Chocoladenib Koekjes.

Product Name Price Qty
Raw Cacao Nibs - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€6.99
Coconut Oil Extra Virgin - ORGANIC - Amanprana - 325 ml
€11.99
Cashewnuts - ORGANIC - Superfoodies - 500 grams
€12.49
Vanilla Powder - ORGANIC - Superfoodies - 100 grams

Out of stock

€35.99
Bank Logo's

Details

Met dit rawfood recept voor Chocoladenib Koekjes maak je in een handomdraai je eigen rauwe glutenvrije “chocolate chip” koekjes.

Hoeveelheid: 10 koekjes

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief 1 uur opstijven)

Wanneer eet ik dit? tussendoortje, snack

Ingrediënten:

Bereiding:

Doe de noten en quinoavlokken in een blender of keukenmachine en vermaal ze samen tot een fijn poeder. Schep het poeder vervolgens over in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Kneed het geheel goed door elkaar en maak er koekjes of balletjes van of druk het deeg in vormpjes. Laat de koekjes 1 uur opstijven in de koelkast. De koekjes die je niet meteen opeet kun je in de koelkast bewaren.

Superfoods verwerkt in dit recept:

  • Cashewnoten: Voor dit recept zijn rauwe cashewnoten gebruikt, die bekend staan om hun heerlijke volle smaak. Je kunt de noten zo eten of combineren met andere noten en/of gedroogd fruit. Rauwe cashewnoten bevatten onder andere omega 3 vetzuren, calcium, ijzer en magnesium. 
  • Quinoavlokken: Een glutenvrij geplet pseudograan met een heerlijke volle smaak dat zeer geschikt is voor mensen met een allergie of intolerantie voor gluten. Omdat quinoa vlokken veel water opnemen is gekookte quinoa te vergelijken met gekookte havermout, en dus het perfecte glutenvrije alternatief voor havermoutpap. Daarnaast kun je ongekookte quinoa vlokken gebruiken om vlees, kip, vis of groente mee te paneren of om over je ontbijtgerecht of toetje te sprenkelen. 
  • Honing: De honing die voor dit recept is gebruikt, is rauw en afkomstig uit Nederland. Rauwe honing is te gebruiken als suikervervanger in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, ontbijtgerechten en toetjes. Je kunt rauwe honing beter niet verhitten, meebakken of meekoken, omdat dan alle levende enzymen die in de honing zitten verloren gaan. Indien de honing gaat kristalliseren kun je hem weer vloeibaar maken door de honing au-bain-marie te verwarmen (maximaal 40 C). 
  • Vanillepoeder: Een geurig poeder dat gemaakt is van rauwe vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen. Vanillepoeder kan gebruikt worden als alternatieve zoetstof en smaakt heerlijk door bijvoorbeeld koffie, thee, smoothies, ontbijtgerechten en toetjes. 
  • Cacaonibs: Deze cacaonibs zijn puur en in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor ze geen suiker en melk bevatten en boordevol vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren zitten. Je kunt cacao nibs zo eten of eventueel combineren met noten, goji bessen, camu camu bessen of ander gedroogd fruit. Lekker als snack, topping op een toetje of in een trail mix. Ook geschikt als ingrediënt voor allerlei gebakken of rauwe lekkernijen.
  • Kokosolie: Een plantaardig vet dat rijk is aan verzadigde vetzuren, waardoor het bij uitstek geschikt is om mee te bakken en braden. Daarnaast kun je het ook door smoothies roeren en als basis gebruiken voor rauwe zoete lekkernijen. Kokosolie is bovendien zeer voedend en verzorgend voor haar, lippen en huid en tevens bruikbaar als massageolie of als ingrediënt voor etherische olie. Smeerbaar op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 29°C

 

Additional Information about Chocoladenib Koekjes

SKU recipe59
Superfood Recipes Snacks
Application Snacks on-the-go
Goalmulti Building Muscle, Energy

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Chocoladenib Koekjes

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value