Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Brood vervanger recept - Zelf brood maken met Chia zaden

Zelf glutenvrij brood maken met Chia zaden. Eet het chiabrood zo of beleg het met je favoriete beleg. Verder is het deeg zonder gluten ook zeer geschikt als pizzabodem, 'tortilla'  of hartige taartbodem.

Product Name Price Qty
Chia seeds - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€5.99
Unshelled Sunflower Seeds - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€2.59
Bank Logo's

Details

Een glutenvrij brood recept op basis van chiazaad. Eet het chiabrood zo of beleg het met je favoriete beleg. Verder is het een ideale pizzabodem, 'tortilla'  of hartige taartbodem. De gebruikte zaden en pitjes maal ik fijn in een 'magic bullet', dit kan ook goed in een elektrische koffiemolen. 

Aantal personen: voor 9 porties 

Bereidingstijd: 15 minuten (exclusief 24 uur droogtijd) 

Wanneer eet ik dit? ontbijt, lunch, avondmaaltijd, tussendoortje

Ingrediënten:

  • ¼ kop Chiazaad
  • 3 grote uien 
  • ½ kop lijnzaad, fijngemalen
  • ¾ kop zonnebloempitjes, fijngemalen
  • ¼ kop shoyu
  • ¼ kop water
  • 1/3 kop olijfolie 

Bereiding: 

Pel en halveer de uien en snijd ze met een keukenmachine (snijmes gebruiken) of mandoline tot dunne ringen. Schep de gehakte uien in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Spreid de helft van het mengsel uit op een dehydrator rek dat bedekt is met een vel teflex. Doe hetzelfde met de andere helft en droog het gedurende 24 uur op 40 C. Verwijder de teflex en droog de andere kant nog zo'n 12 uur. Knip of breek iedere laag in bijvoorbeeld 9 stukken. 

Tip: Smeer voor pizzabodems het deeg uit tot 2 ronde bodems 

Superfoods verwerkt in dit recept: 

Chiazaad: een superfood zaad dat een bron van antioxidanten en omega-3 vetzuren is die oa. de veroudering vertragen, ontstekingen remmen, de bloedsuikerspiegel in balans brengen en het immuunsysteem versterken. Chia zaden kunnen door salades worden gemengd of door pindakaas, notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd. Daarnaast kunnen chiazaadjes worden toegevoegd aan smoothies, lassies en shakes. Indien chiazaad in water geweekt wordt (+/- 150 ml op 15 gram chiazaad) vormt het een gelachtige substantie die een ideale basis vormt voor oa. toetjes, hamburgers en koekjes. De gel kan ook gebruikt worden om thee te verdikken.

Zonnebloempitten: Een ideale snack voor tussendoor die diverse vitamines, mineralen, meervoudig onverzadigde vetzuren, omega 3 en omega 6 vetzuren, vezels en eiwitten bevat. Heerlijk om lekker lang op te knabbelen.

Additional Information about Brood vervanger recept - Zelf brood maken met Chia zaden

SKU recipe32
Superfood Recipes Breakfast, Lunch
Suitable for Gluten sensitivity, Lactose intolerance, Nut allergy, Sugarfree diet, Pregnancy, Kids, Paleo, Candida
Application Breakfast, Lunch, Diner, Dessert
Goalmulti Digestion (Guts), Energy

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Brood vervanger recept - Zelf brood maken met Chia zaden

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value