Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Free shipping from 150 Euros | Find our offers and product discounts here | These products are NEW in our webshop

Bee Pollen Salad Dressing Recepe

In dit recept maken we een dressing van bijenpollen die heel erg lekker smaakt op een salade. Bijenpollen zijn erg voedzaam en bevatten veel enzymen waar je energie van krijgt.

Product Name Price Qty
Fine Pink Himalayan Salt - Superfoodies - 250 grams
€3.95
Bee pollen - ORGANIC - Superfoodies - 250 grams
€13.99
Bank Logo's

Details

Bijenpollen komen uit de bijenkorf en zijn de stuifmeelkorreltjes van de bloemen, het nectar. De bijen gebruiken het zelf, maar ook voor ons zijn de pollen waanzinnig voedzaam. Ze bevatten erg veel enzymen en je krijgt er heel veel energie van. Kortom, goed om de dag lekker mee door te komen. In dit recept maken we een dressing van bijenpollen die heel erg lekker smaakt op een salade. 

Aantal personen: 4 

Bereidingstijd: 5 minuten 

Wanneer eet ik dit? Lunch, avondmaaltijd

Ingrediënten:
 • 1 el. Bijenpollen
 • 1 el. vloeibare koudgeslingerde honing (of Kokosnectar)
 • 3 el. olijfolie
 • 1 el. appelciderazijn
 • ½ citroen
 • 1 tl. mosterd
 • 1 el. verse kruiden (bv. dille, koriander of peterselie)
 • ¼ tl. Himalayazout

Bereiding: 

Neem een glazen potje en een bijpassende deksel. Giet de olijfolie en de appelciderazijn samen met het sap van de citroen, de mosterd, bijenpollen, zout en verse kruiden in het potje. Doe dan de deksel op het potje en schud het mengsel een minuutje door elkaar. Laat daarna de dressing korte tijd staan voordat je het uitschenkt over je salade, zodat de bijenpollen oplossen en zo nog beter opneembaar worden voor ons lichaam. Je kunt de dressing ongeveer een week in het potje in de koelkast bewaren. 

Superfoods verwerkt in dit recept: 

 • Bijenpollen: Deze pollen zijn afkomstig van bijen en bevatten veel vitamines, mineralen, enzymen, eiwitten en aminozuren. Ze geven extra energie en helpen oa. tegen acné, depressies en verhoogde bloeddruk. Bovendien stimuleren ze de spijsvertering. Dankzij de heerlijk zoete smaak kunnen bijenpollen puur worden gegeten - doe een eetlepel met pollen in de mond en laat ze langzaam op de tong smelten. Ook zijn bijenpollen heerlijk in ontbijtgerechten, smoothies, shakes en lassies. 
 • Honing: een Nederlandse rauwe honing gemaakt van de nectar van vroeg bloeiende bloemen en planten. Deze mild smakende honing is rijk aan mineralen en levende enzymen. Je kunt de honing gebruiken als suikervervanger in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, lassi’s, ontbijtgerechten en toetjes.
 • Himalayazout: Een zuiver, ongeraffineerd en mineralenrijk zout dat afkomstig is van de oerzeeën die miljoenen jaren geleden voorkwamen in het Himalayagebergte van Pakistan, in een tijd dat milieuvervuiling nog niet bestond. Je kunt Himalayazout naar smaak over koude en warme gerechten strooien en door smoothies, toetjes en andere lekkernijen roeren.

Additional Information about Bee Pollen Salad Dressing Recepe

SKU recipe21
Superfood Recipes Lunch, Dinner
Application Lunch, Diner, Salad
Goalmulti Energy, Immune (Resistance)

Customer Reviews - 0 Customer Reviews about Bee Pollen Salad Dressing Recepe

How do you rate this product? *

  1 2 3 4 5
Value