Details
Bijzondere koekjes gemaakt met haver, amandelmeel en zoete aardappel. Heerlijk voedzaam en vol van smaak.
Aantal personen: 10 koekjes
Bereidingstijd: 50 minuten (incl. oventijd)
Wanneer eet ik dit? Tussendoortje
Ingrediënten:
- 150 gram havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 120 gram zoete aardappel (met schil, gestoomd en gepureerd)
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 1 groot ei
- 1,5 el gingerbreadkruiden (of speculaas met gemberpoeder)
- 1 el kokossiroop of rauwe honing
- 2 tl bakpoeder
- 1 el gehakte gedroogde cranberries
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten samen in een kom tot een beslag (dit kan ook op een lage stand in je keukenmachine). Rol hier 10 balletjes van en druk die plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de plaat 10 minuten zo staan, dan kan de bakpoeder gaan werken. Zet daarna de plaat in de oven. Na ongeveer 25 à 30 minuten zijn ze gaar.
Superfoods verwerkt in dit recept:
- Cranberries: Biologische cranberries (ook veenbessen genoemd) zijn gedrenkt in biologisch appelsapconcentraat en biologische zonnebloemolie, waarna ze bij lage temperatuur zijn gedroogd. Bevatten diverse vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen.
- Kokossiroop: Een natuurlijke zoetstof die gemaakt is van de nectar van biologische kokosbloesem. De suiker heeft een heerlijke zoete butterscotch smaak en is met een waarde van 35 toch zeer laag op de Glycemische Index.
- Honing: De honing die voor dit recept is gebruikt, is rauw en afkomstig uit Nederland. Rauwe honing is te gebruiken als suikervervanger in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, ontbijtgerechten en toetjes en daarna kun je het gebruiken als ingrediënt in een gezichtsmasker! Je kunt rauwe honing beter niet verhitten, meebakken of meekoken, omdat dan alle levende enzymen die in de honing zitten verloren gaan. Indien de honing gaat kristalliseren kun je hem weer vloeibaar maken door de honing au-bain-marie te verwarmen (maximaal 40 C).
- Kokosbloesemsuiker: Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke zoetstof die gemaakt is van de nectar van biologische kokosbloesem. De suiker heeft een heerlijke zoete butterscotch smaak en is laag op de Glycemische Index. De ideale vervanger voor gewone tafelsuiker.
Extra informatie over
Artikelnummer | recipe94 |
---|---|
Superfood Recepten | Snacks |
Toepassing | Snacks on-the-go |
Doelstelling | Energie |