Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf 59 euro | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW | Van deze producten moeten we af (einde houdbaarheid) 10% tot 50% korting, op=op. Profiteer hier |

Winterse appel-kaneel plaatkoek

Deze winterse plaatkoek met appel en kaneel is heerlijk verwarmend. Je kunt zelf variëren met allerlei toppings en superfoods.

Productnaam Prijs Aantal
Rozijnen - Superfoodies - 100 gram
€ 2,95
Rauwe Zomerhoning - Honing van de Koning - 500 Gram

Dit product is niet op voorraad

€ 5,95
Kokosolie Extra Virgin Biologisch - 325 ml
€ 11,50
Bank Logo's

Details

Deze winterse plaatkoek met appel en kaneel is heerlijk verwarmend. Je kunt zelf variëren met allerlei toppings en superfoods.

Aantal personen: grootte van een cakeblikvorm

Bereidingstijd: 60 minuten (incl. oventijd)

Wanneer eet ik dit? Tussendoortje

Ingrediënten:

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram boekweitmeel
  • 35 gram rauwe honing
  • 25 gram havervlokken
  • 25 gram havermout
  • 15 gram gesmolten kokosolie
  • 25 gram biologische roomboter
  • 2 flinke el kaneel
  • 3 groene appels
  • 1 flink hand rozijntjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de amandelmeel, boekweitmeel, honing, 1 flinke eetlepel kaneel, de havervlokken en havermout. Doe hier de gesmolten kokosolie en roomboter bij. Goed mengen tot een stevig beslag. Bedek de bodem van het cakeblik met een strook bakpapier en druk hier het mengsel op plat.

Rasp de appels en meng het met de rozijnen en nog een flinke eetlepel kaneel. Spreid dit mengsel bovenop de bodem. Zet het blik 30 minuten in de oven en laat het vervolgens goed afkoelen en uitharden voordat je de koek eruit haalt.

Tip: Je kunt variëren met verschillende ingredienten door het beslag of door het appelmengsel, zoals bijvoorbeeld gedroogde cranberries, kokossnippers, sinaasappelrasp of walnoten. 

Superfoods verwerkt in dit recept:

  • Honing: De honing die voor dit recept is gebruikt, is rauw en afkomstig uit Nederland. Rauwe honing is te gebruiken als suikervervanger in bijvoorbeeld (kruiden)thee, smoothies, shakes, ontbijtgerechten en toetjes en daarna kun je het gebruiken als ingrediënt in een gezichtsmasker! Je kunt rauwe honing beter niet verhitten, meebakken of meekoken, omdat dan alle levende enzymen die in de honing zitten verloren gaan. Indien de honing gaat kristalliseren kun je hem weer vloeibaar maken door de honing au-bain-marie te verwarmen (maximaal 40 C).
  • Kokosolie: een tropische olie die rijk is aan plantaardige verzadigde vetzuren. Je kunt kokosolie gebruiken voor bij het bakken, braden en frituren of als smeersel gebruiken. Ook zeer voedend en verzorgend voor haar, lippen en huid en tevens bruikbaar als massageolie of als ingrediënt voor etherische olie. Smeerbaar op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 28°C.

Extra informatie over

Artikelnummer recipe92
Superfood Recepten Snacks
Toepassing Snacks on-the-go
Doelstelling Energie

Klantenreviews - 4 Klantenreviews over

4 product(en)

per pagina
  • super gemakkelijk en heeeel lekker

    | 03-02-15

    Receptje gisteren gemaakt ,heel lekker
  • Super lekker

    | 23-12-14

    Heel lekker en voedzaam. Ik heb de koek gemaakt en binnen het uur was ze helemaal op. Heel het gezin vond het super lekker
  • superlekker

    | 11-12-14

    van al het gebak op een verjaardagsfeestje was deze als eerste helemaal op!Lekker en een makkelijk recept.
  • Gezond genieten !

    | 05-12-14

    Super lekker.
    Gemakkelijk te maken.
    Contrast tussen koek en appeltjes is verfrissend.
    Dit maak ik met de feestdagen.

4 product(en)

per pagina

How do you rate ? *

  1 2 3 4 5
Waardering