Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf 59 euro | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW | Van deze producten moeten we af (einde houdbaarheid) 10% tot 50% korting, op=op. Profiteer hier |

Rozijnenbrood uit de dehydrator

Met dit recept maak je twee heerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes, die boordevol noten, zaden, dadels en de lekkerste superfoods zitten. Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie.

Productnaam Prijs Aantal
Rozijnen - Superfoodies - 100 gram
€ 2,95
Fijne Roze Himalayazout - Superfoodies - 250 gram
€ 3,95
Walnoten (half) - Superfoodies - 100 gram
€ 3,95
Gedroogde dadels - Superfoodies -100 gram
€ 3,45
Chiazaad - Superfoodies - 250 gram
€ 5,99
Psylliumvezelpoeder - Superfoodies - 250 gram
€ 7,95
Vanillepoeder - Superfoodies - 100 gram

Dit product is niet op voorraad

€ 31,95
Excalibur Dehydrator, 9 verdiepingen - Wit
€ 399,00
Bank Logo's

Details

Met dit recept maak je twee heerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes, die boordevol noten, zaden, dadels en de lekkerste superfoods zitten. Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie.

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 10 minuten (exclusief droogtijd)

Wanneer eet ik dit? ontbijt, lunch, tussendoortje, snack

Ingrediënten:

Bereiding:

Doe alle ingrediënten behalve het psylliumvezelpoeder, lijnzaad en de rozijnen in je keukenmachine en mix het geheel goed door elkaar. Schep het mengsel vervolgens over in een kom en voeg rozijnen, psyllium en lijnzaad toe en vermeng alles goed tot je een soort deeg krijgt. Halveer je deeg en maak er 2 broodjes van. Droog deze een uur in je dehydrator op 60 graden, verlaag dan de temperatuur naar 40 graden en droog ze nog zo'n 5 à 6 uur (de broodjes zijn het lekkerst als ze van binnen nog een beetje vochtig zijn). Heerlijk met amandelboter, een mix van honing en amandelboter of een laagje kokosolie. Je kunt de broodjes nadat ze afgekoeld zijn ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren.

Superfoods verwerkt in dit recept:

  • Psylliumvezelpoeder: Een natuurlijk superfood extract gemaakt van psylliumvezel. Psylliumvezelpoeder bevat maar liefst 80 gram vezels per 100 gram en is daarom een zeer goede bron van voedingsvezels. Je kunt psylliumvezelpoeder door (bron)water, smoothies, shakes, sappen en al je favoriete vloeibare gerechten roeren.  
  • Chiazaad: Een glutenvrij zaad dat omega-3 vetzuren bevat. Chiazaad kan door salades worden gemengd of door notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd. Daarnaast kunnen chiazaadjes worden toegevoegd aan smoothies, sappen en shakes. Indien chiazaad in water geweekt wordt (+/- 150 ml op 15 gram chiazaad) vormt het een gelachtige substantie die een ideale basis vormt voor o.a. toetjes, hamburgers en koekjes. De gel kan ook gebruikt worden om thee te verdikken. 
  • Vanillepoeder: Een geurig poeder dat gemaakt is van rauwe vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen. Vanillepoeder kan gebruikt worden als alternatieve zoetstof en smaakt heerlijk door bijvoorbeeld koffie, thee, smoothies, ontbijtgerechten en toetjes.

Extra informatie over

Artikelnummer recipe65
Superfood Recepten Ontbijt, Lunch, Toetjes, Snacks
Geschikt bij Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Kinderen, Paleo
Toepassing Snacks on-the-go
Doelstelling Energie, Spijsvertering (Darmen)

Klantenreviews - 0 Klantenreviews over

How do you rate ? *

  1 2 3 4 5
Waardering