Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf 59 euro | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW | Van deze producten moeten we af (einde houdbaarheid) 10% tot 50% korting, op=op. Profiteer hier |

Gaan Paleo en Superfoods samen?

Ontdek wat je nog niet wist over deze 10 superfoods en hoe je jouw Paleo levensstijl een stuk simpeler kunt maken 

Ben jij ook een echte Paleo liefhebber? Dan weet je als geen ander hoe het is om pure en onbewerkte voeding te eten zoals de natuur dat bedoeld heeft. Ben je echter ook bekend met superfoods? Deze voedingsmiddelen staan bekend om hun zeer hoge voedingswaarde, én… de meeste superfoods passen perfect passen in het Paleo menu! Op deze pagina kun je lezen waarom kokosproducten, krill olie en jodiumrijke superfoods eigenlijk niet mogen ontbreken in een Paleo levensstijl. Ook kom je te weten wat de ideale Paleo snack is en welke superfoods je eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben voor al je Paleo recepten.

Kokos? Enorm Paleo!

Dat kokosproducten zoals kokosolie, kokos aminos, kokoswraps en kokoswater heel erg Paleo zijn wist je natuurlijk al. Maar wist je ook dat kokosproducten over hele unieke voedingsstoffen beschikken die je gezondheid op een breed vlak ondersteunen?

Kokosproducten worden gemaakt van kokosnoten die aan de kokospalm groeien, een oerplant die verre familie is van de grassoorten. De kokospalm groeit overal ter wereld tussen de 26e Noorderbreedtegraad en 26e Zuiderbreedtegraad en gedijt goed op zoutrijke bodems, waaronder in de kuststreken van Zuid- en Midden-Amerika, Afrika, de zuidelijke kuststreken van Azië, de Polynesische eilanden en Hawaï. Kokosolie wordt gewonnen door het kokosvlees van de kokosnoot te verwijderen en vervolgens onder een pers te leggen waarna de olie eruit druppelt. Kokoswraps worden gemaakt van gedroogd kokosvlees, kokoswater van het vocht dat in de kokosnoot zit en kokos aminos van het sap van de kokosbloesem.

Behalve dat kokosproducten zo lekker een veelzijdig zijn in de keuken, zijn ze ook nog eens heel goed voor de gezondheid:

  • Ze bevatten gezonde verzadigde vetten omdat ze voor 50% uit laurinezuur bestaan die in het lichaam worden omgezet in monolaurine, een monoglyceride die virussen met een lipide-omhulsel kan vernietigen. Daarnaast bestaat een groot gedeelte van de verzadigde vetten in kokosproducten uit middellange keten-vetzuren, die het cholesterolgehalte minder snel doen stijgen dan andere verzadigde vetten en bovendien minder gal en enzymen nodig hebben om afgebroken te worden in het lichaam, waardoor ze veel beter verteerbaar zijn dan andere vetten (Cater et al., 1997i).
  • Ze kunnen ondersteuning bieden bij gewichtsverlies (St. Onge & Jones, 2002ii; Assunçao et al., 2009iii). Bij een onderzoek, waarbij 40 vrouwen in de leeftijd tussen 20 en 40 jaar 12 weken lang dagelijks 30 ml kokosolie of sojaolie kregen, werd vastgesteld dat de vrouwen die kokosolie hadden gegeten een hoger HDL (“goede”) cholesterol hadden en een lagere LDL/HDL-ratio. Daarnaast was de buikomvang bij de vrouwen die kokosolie hadden gekregen significant verminderd. Bovendien was bij de vrouwen die sojaolie hadden gekregen het totale cholesterol, de LDL (“slechte”) cholesterol en de LDL/HDL-ratio een stuk hoger geworden. Dit onderzoek lijkt daarom aan te tonen dat kokosolie het LDL cholesterolgehalte niet verhoogt en dat het gewichtsverlies kan ondersteunen, en dan met name het verlies van buikvet.
  • Ze versterken het immuunsysteem en beschermen juist tegen hart- en vaatziekten (Enig, 1999iv). Kokosproducten beschikken over antibacteriële en antivirale eigenschappen, wat bijvoorbeeld vastgesteld is aan de hand van onderzoeken onder HIV-geïnfecteerde patiënten. Een groep van 15 mensen met HIV kreeg 6 maanden lang dagelijks 45 ml kokosolie of een placebo toegediend. De mensen die kokosolie hadden genomen hadden na 3 maanden een beduidend lagere “viral load”, wat een indicatie kan zijn dat kokosolie een virus onderdrukkend effect heeft (Dayrit, 2000v).
  • Ze ondersteunen een gezonde stofwisseling (Hill et al., 1989vi). Onderzoeken naar het verband tussen kokosproducten en de stofwisseling zijn nog schaars, maar diverse studies onder ratten en schapen laten zien dat kokosolie de stofwisseling van met name koolhydraten positief beïnvloedt (o.a. Zulet et al., 1999vii)
  • Ze vormen een zeer bruikbare directe energiebron (Fife, 2009viii; Hedge, 2006ix)

Top 4 kokosproducten

In onderstaande tabel hebben we de 4 populairste kokosproducten voor je op een rij gezet. Zoals je kunt lezen heeft elk kokosproduct hele specifieke eigenschappen en voordelen, zodat je ze prima in je dagelijkse menu kunt combineren.

Product

Eigenschappen / voordelen

Kokosolie


  • Rijk aan verzadigde plantaardige vetten
  • Bevat laurinezuur en ketonen
  • Zeer geschikt om mee te bakken en braden, aangezien het in staat is om extreem hoge temperaturen te verdragen zonder z’n voedingswaarde te verliezen of te oxideren.
  • Kan ook op de huid gesmeerd worden
  • Hypoallergeen

Kokoswater

  • Gemaakt van verse groene biologische jonge kokosnoten, dus 100% puur en niet gepasteuriseerd of verhit geweest en vrij van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en andere toevoegingen
  • Bevat vitamine C (ascorbinezuur) en calcium
  • Zeer calorie arm: slechts 19 Kcal per 100 ml.
  • Bevat geen cholesterol en vrijwel geen vet
  • Isotoon
  • Hypoallergeen
  • Kan puur gedronken worden of als basis gebruikt worden voor groene smoothies, sappen, shakes en limonades

Kokos aminos

  • Heerlijke marinadesaus op basis van kokosbloesemsap die op smaak gebracht is met speciaal zongedroogd zeezout
  • Bevat talloze voedingsstoffen, zoals kalium, magnesium, diverse B-vitamines en vitamine C
  • Een perfect alternatief voor sojasaus
  • Niet verhit (rauw)
  • Bevat geen soja, gluten en/of zuivel

Kokoswraps


  • Rauwe glutenvrije vegetarische wraps die gemaakt zijn van vers rauw kokosvlees, kokoswater en Himalayazout
  • Bevatten diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, calcium, fosfor en ijzer
  • Bevat geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, genetisch gemanipuleerde (GMO) ingrediënten en transvetten
  • Zowel voor zoete als hartige gerechten te gebruiken

Deze vetten moet je aanvullen, ook bij Paleo

Een gezond en gevarieerd voedingspatroon is rijk aan omega 3-vetzuren, ook als je Paleo eet. Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren en zitten vooral in bepaalde zaden, noten, plantaardige oliën, vette vis en visolie. Ze zijn belangrijk voor onze gezondheid, want zonder deze vetzuren hebben we een verhoogd risico op allerlei ziekten en aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten, kanker en de Ziekte van Alzheimer (o.a. Simpopoulous, 2002x).

Omega 3-vetzuren zijn onder te verdelen in ALA (alfa-linoleenzuur), EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). ALA is een essentieel vetzuur, wat betekent dat ons lichaam het zelf niet kan aanmaken en wij het dus alleen via onze voeding binnen kunnen krijgen. ALA komt uitsluitend voor in zaden en plantaardige oliën, en dan met name in lijnzaad, walnoten, koolzaadolie en hennep, en staat er onder meer om bekend dat het goed is voor hart- en bloedvaten (Kris-Etherton et al., 2003xi). De twee vetzuren EPA en DHA zijn vooral terug te vinden in vette vis zoals makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel, alsmede in krill olie en diverse soorten zeewier. EPA en DHA versterken onder meer het immuunsysteem, verbeteren het geheugen en verminderen de kans op depressie (o.a. Ruan et al., 2005xii).

Zowel EPA als DHA zijn niet-essentiële vetzuren omdat ons lichaam zelf EPA kan maken uit ALA en DHA uit EPA. Echter, het is niet duidelijk hoeveel ALA wordt omgezet in EPA en vervolgens DHA, en of dit voldoende is om het lichaam optimaal te kunnen laten functioneren. Daarnaast vindt de omzetting van ALA naar EPA en DHA minder goed plaats bij mensen die aan bepaalde ziekten en aandoeningen lijden, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2. Om die reden is het altijd verstandig om naast zaden, noten en plantaardige oliën regelmatig voeding en/of superfoods te eten die EPA en DHA bevatten. Vooral als je Paleo eet is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende omega 3-vetzuren met EPA en DHA binnenkrijgt. Als Paleo liefhebber eet je waarschijnlijk al redelijk veel zaden en noten, maar die bevatten met name ALA en geen EPA en DHA. Bovendien is het verstandig om niet meer dan één handje noten per dag te eten, waar je zo aan zit als je een cereal met noten, een notenreep en een stukje Paleotaart met noten als bodem eet. Omega 3-vetten aanvullen is dus heel erg belangrijk bij een Paleo voedingspatroon.

Krill olie

Krill olie wordt gemaakt van krill, een klein schaaldiertje dat in de poolzeeën van Antarctica leeft. De olie lijkt op visolie, maar je hebt er veel minder van nodig om te profiteren van dezelfde gezondheidsvoordelen als bij gewone visolie. In Japan is krill al sinds de negentiende eeuw populair en wordt daar in gedroogde en bevroren vorm verkocht onder de naam Okiam. Ook in Zuid-Korea, Taiwan, Rusland en de Oekraïne wordt veel krill gegeten. Krill olie bevat naast vitamine A, D en E een unieke combinatie van omega 3 vetten (EPA/DHA) en antioxidanten en heeft hierdoor een zeer hoge voedingswaarde waarmee de gezondheid optimaal wordt ondersteund. De belangrijkste eigenschappen van Krill olie zijn:

  • Het werkt ontstekingsremmend, waardoor het bepaalde hart- en vaatziekten kan bestrijden en pijn kan verlichten. In een wetenschappelijk rapport is te lezen dat 31% van de onderzochte groep mensen met hart- en vaatziekten en/of artritis aantoonbaar minder ontstekingen hadden nadat zij 30 dagen lang dagelijks 300 mg Neptune Pure Krill Olie hadden ingenomen. Bij mensen die leden aan artritis werd ook een significante verlichting van pijn en stijfheid waargenomen (Deutsch, 2007xiii).
  • Het biedt verlichting aan vrouwen die last hebben van Premenstrueel Syndroom (PMS). Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat vrouwen die Neptune Pure Krill Olie slikten minder last hadden van menstruatiepijn en stemmingswisselingen (Sampalis et al., 2003xiv)
  • De EPA en DHA in Krill Olie 2,5 keer beter geabsorbeerd worden in het lichaam dan gewone visolie, omdat zowel de EPA als DHA in Krill Olie verbonden zijn aan fosfolipiden. Fosfolipiden vormen de bouwstenen van celmembranen die alle cellen van het menselijk lichaam beschermen en gezond houden. Klinisch onderzoek (o.a. Maki et al., 2009xv).

Een snelle Paleo snack voor onderweg

Je zult niet de enige zijn die tussen de maaltijden door trek wel eens krijgt. Als je Paleo eet kan het vinden van een Paleo tussendoortje een hele uitdaging zijn, want de meeste kant en klare snacks die je in supermarkten, op treinstations en bij tankstations kunt kopen zijn sterk bewerkt en barsten van de granen, geraffineerde suikers en kunstmatige toevoegingen…. Niet echt Paleo dus! Het verstandigste is om in dat geval zelf je tussendoortjes mee te nemen van huis, want dan heb je altijd een Paleo snack bij de hand als je trek krijgt.

Een goede Paleo snack bevat een combinatie van rauwe onbewerkte eiwitten, vetten en koolhydraten/suikers uit gedroogd fruit. De eiwitten en vetten zijn in gezonde Paleo tussendoortjes ruim vertegenwoordigd, zodat je bloedsuikerspiegel niet te sterk piekt en je er langdurig energie uit kunt halen. Een goede Paleo snack die aan deze eisen voldoet is de Roo’Bar, een heerlijke rauwe biologische snackreep gemaakt van zoet fruit, verzadigende noten en zaden en heerlijke superfoods zoals cacaopoeder en gedroogde kokos. De Roo’Bar is ontwikkeld door een klein Bulgaars biologisch bedrijfje dat ooit begon als biologisch winkeltje. Daar werden de Roo’Bars dagelijks met de hand gemaakt van rauwe voedingsstoffen en superfoods, maar omdat de Roo’Bar zo populair werd besloten de eigenaren om hun bedrijf uit te breiden. Inmiddels is de Roo’Bar in diverse Europese landen verkrijgbaar, waaronder Nederland. Roo’Bars worden gemaakt van uitsluitend rauwe biologische ingrediënten en bevatten geen melk, soja en/of gluten. Ze zijn daarmee dus geschikt voor zowel vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten als Paleo liefhebbers. Alle Roo’Bars zijn biologisch gecertificeerd met het BG-BIO-02 keurmerk.

De Roo’Bar is verkrijgbaar in talloze smaken, waaronder:

  • Roo’Bar Cacao Nibs & Amandelen: rauwe biologische snackreep gemaakt van Peruaans cacao nibs en cacao poeder, knapperige amandelen en lekker zoete dadels. Een tongstrelende snack voor echte Paleo snoeperds!
  • Roo’Bar Maca & Cranberry: rauwe biologische snackreep gemaakt van heerlijk zoete dadels en cranberry’s, knapperige amandelen en krachtig smakende Peruaanse maca. Perfect voor mannen en vrouwen die hun hormoonspiegel op een natuurlijke en Paleo manier in balans willen houden.
  • Roo’Bar Hemp Protein & Chia: rauwe biologische snackreep gemaakt van lekker zoete dadels, verzadigende hennep proteïne en chiazaad. Ideaal voor sporters die behoefte hebben aan een eiwitrijke Paleo snack.

 Roo'Bar Cacao Nibs & Amandelen

Roo'Bar Maca & Cranberry

Roo'Bar Hemp Protein & Chia

 

Dit ene mineraal heb je nodig voor 5 hormonen - en hier haal je het vandaan

Jodium is een essentieel sporenelement dat niet in ons voedingspatroon mag ontbreken. De belangrijkste rol van jodium in ons lichaam is dat het nodig is om schildklierhormonen T4 en T3 aan te maken die onze stofwisseling reguleren, maar daarnaast is jodium ook noodzakelijk voor een gezonde hormoonbalans, want naast schildklierhormoon er zijn maar liefst 5 hormonen in ons lichaam die niet goed functioneren bij een jodiumtekort, te weten insuline, cortisol, groeihormoon, testosteron en oestrogeen. Bovendien beschermt jodium ons ook tegen de schadelijke gevolgen van zware metalen en radioactieve straling. Ondanks dat jodium zo essentieel is voor onze gezondheid hebben veel mensen in Nederland een jodiumdeficiëntie, vaak zonder dat ze dat zelf weten. Dit komt omdat er maar weinig voedingsmiddelen zijn die van nature jodium bevatten. De meeste Nederlanders halen hun jodiumbehoefte voor een deel uit brood, omdat dit gebakken is met jodiumhoudend zout. Als je Paleo eet staat brood natuurlijk niet op je menu, daarom is het in dat geval extra belangrijk om erop te letten dat je voldoende jodium binnenkrijgt.

Zoek je een goede bron van jodium? Probeer dan eens kelp noodles. Dit superfood wordt gemaakt van kelp, dat tot een groep van jodiumrijke zeealgen behoort. Kelp noodles zien eruit als pasta of noodles, maar bevatten in tegenstelling tot gewone pasta of noodles geen tarwe en koolhydraten. Daarnaast bevatten kelp noodles een kleine hoeveelheid water en natriumalginaat (wordt uit bruine zeewier gewonnen), die samen op lage temperatuur zijn verwerkt tot noodles zodat ze ook geschikt zijn voor rawfood enthousiasten en Paleo liefhebbers. Dat kelp noodles rijk zijn aan jodium is overigens niet het enige goede. De noodles bevatten tevens talloze andere gezonde voedingsstoffen die ons lichaam dagelijks nodig heeft, zoals:

  • Vitamine B1, B2, B11 en C
  • De mineralen natrium, kalium, magnesium en calcium. Eén portie kelp noodles bevat gemiddeld 35% van de dagelijkse calciumbehoefte.
  • Chlorofyl, dat de aanmaak van bloedcellen stimuleert en het lichaam zuivert (Gruskin, 1940xvi).
  • Vanadium, een essentieel sporenmineraal dat de vorming van haloperoxidase enzymen stimuleert en zo een natuurlijke antioxidantbescherming biedt. Vanadium zorgt tevens voor een verbeterde insulinegevoeligheid en een gebalanceerde bloedsuikerspiegel (Orvig et al., 1999xvii).
  • Unieke polysachariden die ook wel fucoidans worden genoemd. Ze zijn veel bestudeerd door wetenschappers omdat ze pijnstillend zijn, virussen kunnen bestrijden (waaronder Herpes) en kunnen beschermen tegen aderverkalking. Terwijl de meeste reguliere medicijnen voor de behandeling van bloedstolsels vaak gevaarlijke bijeffecten hebben is het bekend dat de natuurlijke gesulfate polysachariden in kelp geen bijwerkingen hebben (Hayashi et al, 2008)xviii


Deze 3 ingrediënten zou je altijd als basis in huis moeten hebben, voor al je Paleo recepten

Een Paleo menu is rijk aan zaden, noten en allerlei andere smakelijke ingrediënten die rechtstreeks en onbewerkt uit de natuur komen. Natuurlijk wil je ook het liefst dat deze ingrediënten zeer rijk zijn aan gezonde eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, daarom zou je deze 3 ingrediënten altijd als basis in huis moeten hebben, voor al je Paleo recepten:

Product

Eigenschappen / voordelen

Rauwe noten

  • Heerlijke volle en pure smaak
  • Zonder enige vorm van verhitting verwerkt waardoor alle voedingsstoffen optimaal bewaard zijn gebleven
  • Rijk aan kalium, calcium, natrium, magnesium, ijzer, koper, zink en fosfor.
  • Rijk aan omega 3-vetzuren (ALA) en plantaardige eiwitten en bevatten vrijwel alle essentiële aminozuren
  • Lekker om zo uit het vuistje te eten maar ook heerlijk in Paleo cereals, taarten en snacks
  • Verkrijgbaar: o.a. rauwe cashewnoten, rauwe amandelen, rauwe walnoten

Rauwe cacao

 

  • Volle cacao smaak en aroma
  • Geheel onbewerkt en rauw, bevat dus geen toevoegingen zoals melk of suikers
  • Bevat nagenoeg geen cafeïne
  • Rijk aan magnesium en bevat tevens ijzer, antioxidanten, chroom, anandamide, theobromine, mangaan, zink, koper, vitamine C, omega 6-vetzuren, tryptofaan
  • Bevat PEA (fenylethylamine), dat je een gelukkig gevoel geeft
  • Verkrijgbaar: o.a. rauwe cacaobonen, rauwe cacaopoeder, rauwe cacaoboter, rauwe cacaonibs en rauwe cacaopasta. De perfecte basis voor Paleo snacks en toetjes.

Vanillepoeder

  • Krachtige geur en een stevige zoetige smaak
  • Gemaakt van rauwe vanillebonen die bij lage temperatuur zijn gedroogd en vervolgens zijn fijngemalen
  • Bevat diverse vitamines, waaronder vitamine C
  • Bevat allerlei mineralen, zoals calcium en ijzer.
  • Bevat geen suiker of andere toevoegingen
  • Lekker in allerlei Paleo snacks en toetjes


Paleo Pakketten van Superfood.nl

Alle onmisbare paleo producten in één pakket. Kies hieronder welk pakket bij jou past.

 

Beginnen Met Paleo Pakket

(Ik ben) 100% Paleo Pakket

Paleo Die-Hard
Pakket

  <afbeelding>

<afbeelding>

<afbeelding>

 


 




 Inhoud pakket

  • Kokosolie Extra Virgin - 325 ml
  • Coconut Aminos - 250 ml
  • Rauw cacao poeder - 250 gram
  • Kokoswraps - 56 gram
  • Kokosolie Extra Virgin - 1600 ml
  • Coconut Aminos - 250 ml
  • Rauw cacao poeder - 250 gram
  • Kokoswraps - 56 gram
  • Fountain of Youth kokoswater - 520 ml
  • Kelp noodles - 340 gram
  • Cashewnoten - 500 gram
  • Roo'Bar Hemp protein & Chia reep - 50 gram
  • Roo'Bar Cacao Nibs & Amandelen reep - 50 gram
  • Kokosolie Extra Virgin - 1600 ml
  • Coconut Aminos - 250 ml
  • Rauw cacao poeder - 250 gram
  • Kokoswraps - 56 gram
  • Fountain of Youth kokoswater - 520 ml
  • Kelp noodles - 340 gram
  • Cashewnoten - 500 gram
  • Walnoten (half) - 100 gram
  • Roo'Bar Hemp protein & Chia reep - 50 gram
  • Roo'Bar Cacao Nibs & Amandelen reep - 50 gram
  • Roo'Bar Maca & Cranberry reep - 50 gram
  • Pure Krill Olie - 30 softgels
  • Vanillepoeder - 100 gram

 




 Prijs

 

 

 

Klik hier voor het
Paleo voor Beginners pakket

Klik hier voor het 100% Paleo pakket

 Klik hier voor het Paleo Die-Hard pakket

 

     

Referenties

i Cater, Nilo B., Howard J. Heller, and Margo A. Denke. "Comparison of the effects of medium-chain triacylglycerols, palm oil, and high oleic acid sunflower oil on plasma triacylglycerol fatty acids and lipid and lipoprotein concentrations in humans." The American journal of clinical nutrition 65.1 (1997): 41-45.

ii St-Onge, Marie-Pierre, and Peter JH Jones. "Physiological effects of medium-chain triglycerides: potential agents in the prevention of obesity." The Journal of nutrition 132.3 (2002): 329-332.

iii Assunçao, Monica L., et al. "Effects of dietary coconut oil on the biochemical and anthropometric profiles of women presenting abdominal obesity." Lipids 44.7 (2009): 593-601.

iv Enig, Mary G. "Coconut: in support of good health in the 21st century." 36th meeting of APCC. 1999.

v Dayrit, Conrado S. "Coconut oil in health and disease: its and monolaurin's potential as cure for HIV/AIDS." INDIAN COCONUT JOURNAL-COCHIN- 31.4 (2000): 19-24.

vi Hill, James O., et al. "Thermogenesis in humans during overfeeding with medium-chain triglycerides." Metabolism 38.7 (1989): 641-648.

vii Zulet, Mᵃ Angeles, et al. "Alterations in carbohydrate and lipid metabolism induced by a diet rich in coconut oil and cholesterol in a rat model." Journal of the American College of Nutrition 18.1 (1999): 36-42.

viii Fife, Bruce. "Coconut Oil and Medium-Chain Triglycerides." (2009).

ix Hegde, B. M. "Coconut Oil–Ideal Fat next only to Mother’s Milk (Scanning Coconut’s Horoscope)." Journal, Indian Academy of clinical medicine 7.1 (2006): 17.

x Simopoulos, Artemis P. "The importance of the ratio of omega-6/omega-3 essential fatty acids." Biomedicine & pharmacotherapy 56.8 (2002): 365-379.

xi Kris-Etherton, Penny M., et al. "Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease new recommendations from the American Heart Association." Arteriosclerosis, thrombosis, and vascular biology 23.2 (2003): 151-152.

xii Li, Hang, et al. "EPA and DHA reduce LPS-induced inflammation responses in HK-2 cells: Evidence for a PPAR-γ–dependent mechanism." Kidney international 67.3 (2005): 867-874.

xiii Deutsch, Luisa. "Evaluation of the effect of Neptune Krill Oil on chronic inflammation and arthritic symptoms." Journal of the American college of nutrition 26.1 (2007): 39-48.

xiv Sampalis, Fotini, et al. "Evaluation of the effects of Neptune Krill Oil™ on the management of premenstrual syndrome and dysmenorrhea." Alternative medicine review 8.2 (2003): 171-179.

xv Maki, Kevin C., et al. "Krill oil supplementation increases plasma concentrations of eicosapentaenoic and docosahexaenoic acids in overweight and obese men and women." Nutrition research 29.9 (2009): 609-615.

xvi Gruskin, Benjamin. "Chlorophyll—Its therapeutic place in acute and suppurative disease: Preliminary report of clinical use and rationale." The American Journal of Surgery 49.1 (1940): 49-55.

xvii Thompson, Katherine H., John H. McNeill, and Chris Orvig. "Vanadium compounds as insulin mimics." Chemical reviews 99.9 (1999): 2561-2572.

xviii Hayashi, Kyoko, et al. "Defensive effects of a fucoidan from brown alga Undaria pinnatifida against herpes simplex virus infection." International immunopharmacology 8.1 (2008): 109-116.