Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf 59 euro | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW | Van deze producten moeten we af (einde houdbaarheid) 10% tot 50% korting, op=op. Profiteer hier |

Gezonde Superfood Chocolade 'Snicker'

Met dit recept kun je chocolaatjes van rauwe cacao, kokosolie en andere superfood ingrediënten maken. Deze superfood chocolade ‘snickers’ zijn lekker en gezond, en passen bij elk moment van de dag!

Productnaam Prijs Aantal
Rozijnen - Superfoodies - 100 gram
€ 2,95
Gepelde zonnebloempitten - Superfoodies - 250 gram
€ 3,45
Goji bessen - Superfoodies - 250 gram
€ 10,99
Lucuma poeder - Superfoodies - 250 gram

Dit product is niet op voorraad

€ 12,95
Bank Logo's

Details

Marjolijn Verkaik laat ons een heerlijk recept zien voor gezonde chocolaatjes, die boordevol superfoods zitten. Van cacao hebben we onterecht het idee dat het ongezond voor ons is. De chocolade in de supermarkt, bonbons en chocolade letters zijn uiteraard ongezond, omdat hier suikers, kleur-, geur- en smaakstoffen en melkproducten aan zijn toegevoegd. Cacao (mits onverhit) is van zichzelf een geweldige superfood. Het is de nummer één antioxidant uit de natuur. Daarnaast zit cacao boordevol magnesium, chromium (twee mineralen die allebei, direct of indirect, helpen de bloedsuikerspiegel te reguleren en daarom ook helpen met gewichtsverlies) en diverse andere mineralen, o.a. ijzer. Belangrijk is om nogmaals te benadrukken dat het gaat om rauwe cacao. Als er niet expliciet op de verpakking staat dat deze cacao rauw (en biologisch) is, dan kun je er vanuit gaan dat de cacao werd verhit (zoals bij alle cacao soorten in de supermarkt en ook die in de meeste biowinkels). Dit wordt gedaan om het productieproces gemakkelijker en goedkoper te maken, maar boven een temperatuur van 48 graden gaan alle mineralen, antioxidanten en andere goede stoffen verloren en verliest de cacao zijn titel van 'superfood'. Daarnaast zijn deze chocolaatjes gemaakt van kokosolie (bevat goede verzadigde vetten die een aantoonbaar gunstig effect op de schildklier hebben, en diverse andere voordelen) en zijn er diverse andere superfoods in verwerkt. 

Marjolijn laat in deze video zien hoe je deze chocolaatjes zelf gemakkelijk thuis kunt maken. Ze legt ook uit wat de basis is van het recept (kokosolie, rauwe cacao en een zoetstof) en dat alle andere superfoods optioneel zijn. Laat je dus niet afschrikken door alle ingrediënten, je kunt met minder ingrediënten ook heerlijke zelfgemaakte chocolaatjes maken! En het geweldige hiervan is: je mag er zoveel van eten als je wilt, want ieder chocolaatje verbetert je gezondheid. Bijna niet te geloven, vind je niet? 

Aantal personen: 4 

Bereidingstijd: 10 minuten 

Wanneer eet ik dit? Tussendoortje, nagerecht

Ingrediënten:

Bereiding: 

Verwarm de kokosolie totdat deze vloeibaar is (bij plm. 28 C) en roer dan de rauwe cacao en de lucuma poeder of een andere zoetstof erdoor. De hoeveelheid en verhouding van deze drie ingrediënten hangt af van je eigen smaak. Houd je van bittere chocolade, voeg dan wat meer rauwe cacao toe en houd je meer van zoet gebruik dan wat meer lucuma poeder of een andere zoetstof. Voeg dan nog allerlei ingrediënten en superfoods naar smaak toe (bijvoorbeeld African Mango poeder, maca, bijenpollen, etc.). en roer het goed door elkaar. Giet de cacao in vormpjes en laat ze in de koelkast of vriezer afkoelen tot het chocolaatjes zijn. 

Superfoods verwerkt in dit recept: 

  • Kokosolie: een tropische olie die rijk is aan plantaardige verzadigde vetzuren die de huid gezond houden, hart- en vaatziekten helpen voorkomen, infecties bestrijden, de natuurlijke weerstand versterken en gewichtsverlies bevorderen. Je kunt kokosolie gebruiken voor bij het bakken, braden en frituren of als smeersel gebruiken. Ook zeer voedend en verzorgend voor haar, lippen en huid en tevens bruikbaar als massageolie of als ingrediënt voor etherische olie. Smeerbaar op kamertemperatuur, vloeibaar vanaf 28°C.
  • Rauwe cacaopoeder: Een heerlijke cacao die in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd is, waardoor het geen suiker en melk bevat. Rijk aan vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren die je langdurig een verzadigd gevoel geven en het humeur en de concentratie verbeteren. Je kunt de poeder door een smoothie, notenmelk of sap mengen, of er een toetje met een rijke chocoladesmaak van maken. 
  • Lucuma poeder: Een natuurlijke zoetstof met een zeer hoge voedingswaarde. De poeder is rijk aan antioxidanten die ontstekingsremmende en immuunsysteem versterkende eigenschappen hebben, de wondheling stimuleren en veroudering van de huid tegen gaan. Lucuma poeder is gemakkelijk te mengen door je favoriete smoothies, lassies en shakes. Daarnaast is het een perfect ingrediënt voor pudding, ijs, cakes en gebakjes.

Extra informatie over

Artikelnummer recipe4
Superfood Recepten Snacks
Toepassing Snacks on-the-go, Dessert
Doelstelling Energie

Klantenreviews - 2 Klantenreviews over

2 product(en)

per pagina
  • super recept

    | 30-09-14

    een super recept. Ik ben er, als snicker fan, helemaal blij mee.
  • Geweldig filmpje! Dank! Ik ga het dit weekend proberen..

    | 18-02-14

    Geweldig filmpje!
    Dank! Ik ga het dit weekend proberen..

2 product(en)

per pagina

How do you rate ? *

  1 2 3 4 5
Waardering