Questions? Feedback? powered by Olark live chat software
Mijn winkelwagen

0 items

€ 0,00

Gratis verzending vanaf 59 euro | Alle acties vind je hier | Deze producten zijn NIEUW | Van deze producten moeten we af (einde houdbaarheid) 10% tot 50% korting, op=op. Profiteer hier |

Brood vervanger recept - Zelf brood maken met Chia zaden

Zelf glutenvrij brood maken met Chia zaden. Eet het chiabrood zo of beleg het met je favoriete beleg. Verder is het deeg zonder gluten ook zeer geschikt als pizzabodem, 'tortilla'  of hartige taartbodem.

Productnaam Prijs Aantal
Chiazaad - Superfoodies - 250 gram
€ 5,99
Gepelde zonnebloempitten - Superfoodies - 250 gram
€ 3,45
Bank Logo's

Details

Een glutenvrij brood recept op basis van chiazaad. Eet het chiabrood zo of beleg het met je favoriete beleg. Verder is het een ideale pizzabodem, 'tortilla'  of hartige taartbodem. De gebruikte zaden en pitjes maal ik fijn in een 'magic bullet', dit kan ook goed in een elektrische koffiemolen. 

Aantal personen: voor 9 porties 

Bereidingstijd: 15 minuten (exclusief 24 uur droogtijd) 

Wanneer eet ik dit? ontbijt, lunch, avondmaaltijd, tussendoortje

Ingrediënten:

  • ¼ kop Chiazaad
  • 3 grote uien 
  • ½ kop lijnzaad, fijngemalen
  • ¾ kop zonnebloempitjes, fijngemalen
  • ¼ kop shoyu
  • ¼ kop water
  • 1/3 kop olijfolie 

Bereiding: 

Pel en halveer de uien en snijd ze met een keukenmachine (snijmes gebruiken) of mandoline tot dunne ringen. Schep de gehakte uien in een grote kom, voeg de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Spreid de helft van het mengsel uit op een dehydrator rek dat bedekt is met een vel teflex. Doe hetzelfde met de andere helft en droog het gedurende 24 uur op 40 C. Verwijder de teflex en droog de andere kant nog zo'n 12 uur. Knip of breek iedere laag in bijvoorbeeld 9 stukken. 

Tip: Smeer voor pizzabodems het deeg uit tot 2 ronde bodems 

Superfoods verwerkt in dit recept: 

Chiazaad: een superfood zaad dat een bron van antioxidanten en omega-3 vetzuren is die oa. de veroudering vertragen, ontstekingen remmen, de bloedsuikerspiegel in balans brengen en het immuunsysteem versterken. Chia zaden kunnen door salades worden gemengd of door pindakaas, notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd. Daarnaast kunnen chiazaadjes worden toegevoegd aan smoothies, lassies en shakes. Indien chiazaad in water geweekt wordt (+/- 150 ml op 15 gram chiazaad) vormt het een gelachtige substantie die een ideale basis vormt voor oa. toetjes, hamburgers en koekjes. De gel kan ook gebruikt worden om thee te verdikken.

Zonnebloempitten: Een ideale snack voor tussendoor die diverse vitamines, mineralen, meervoudig onverzadigde vetzuren, omega 3 en omega 6 vetzuren, vezels en eiwitten bevat. Heerlijk om lekker lang op te knabbelen.

Extra informatie over

Artikelnummer recipe32
Superfood Recepten Ontbijt, Lunch
Geschikt bij Gluten sensitiviteit, Lactose intolerantie, Noten allergie, Suikervrij dieet, Zwangerschap, Kinderen, Paleo, Candida
Toepassing Ontbijt, Lunch, Diner, Dessert
Doelstelling Energie, Spijsvertering (Darmen)

Klantenreviews - 0 Klantenreviews over

How do you rate ? *

  1 2 3 4 5
Waardering